مسئول کمکهای انساندوستانه سازمان ملل متحد در شورای امنیت بر ارسال کمکهای فوری به میلیونها نفر در مناطق محاصره شده و دور از دسترس در سوریه تاکید کرد. در همین حال آمریکا به تلاش برای حصول راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران در سوریه ادامه میدهد و وزیر خارجه آمریکا در همین زمینه با رئیس جمهوری ترکیه دیدار کرده است.
استفان اوبراین، هماهنگ کننده سازمان ملل متحد در امور کمکهای انساندوستانه گفت که دولت سوریه اکثر درخواستهای سازمان ملل برای ارسال کمکهای نوعدوستانه به حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را در مناطق محاصره شده و دور از دسترس نادیده گرفته است.
به گفته او دولت سوریه از ۱۱۳ درخواست تنها مجوز برای ۱۳ کاروان کمکهای اضطراری را صادر کرده است.
آقای اوبراین از جامعه جهانی خواسته است برای حل بحران در سوریه گام بردارند: "نمی توان تنها سازمانهای کمکرسانی را برای زجر مداوم مردم سوریه سرزنش کرد. کوتاهی طرفین درگیری و جامعه بینالمللی اجازه داده است تنش تا این حد و برای این مدت طولانی ادامه یابد."
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل نیز روز چهارشنبه از کشورهای جهان خواست برای کمک به پناهچویان سوری کمک کنند: "ما با بزرگترین بحران پناهجویان و آوارگان مواجهیم. جهان باید در مقابل این چالش بایستد. امید بخشی به معنای فراهم آوردن راه ها برای آیندهای بهتر است. کشورهای هسمایه سوریه بیش از سهمشان ادا کردهاند. کشورهای دیگر هم باید قدم بردارند."
به گفته سازمان ملل حدود ۱۳ میلیون نفر از مردم سوریه به کمکهای آنی نیاز دارند.
در همین حال تلاش وزیر خارجه آمریکا برای یافتن راه حل صلح آمیز که به انتقال سیاسی قدرت در سوریه منجر شود، ادامه دارد.
چهارشنبه شب جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واشنگتن دیدار و درباره حل مساله سوریه با یکدیگر گفتگو کردهاند. پیشتر، کاخ سفید اعلام کرده بود آقای اوباما با رجب طیب اردوغان در واشنگتن دیدار دوجانبه نمی کند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، جان کربی میگوید در این نشست اقدامات ائتلاف به رهبری آمریکا برای شکست داعش در سوریه نیز مورد ارزیابی قرار گرفته و دو طرف درباره راههای همکاری برای مقابله با دشمن مشترک مذاکره کردهاند.
آمریکا بر کناره گیری بشار اسد از قدرت تاکید دارد. جان کربی میگوید: "میخواهم به دو سال قبل بازگردم که جان کری، وزیر خارجه میگفت نمیدانیم چه زمانی و چگونه خروج اسد از قدرت صورت میگیرد. آن وقت نمیدانستیم و حالا نیز نمیدانیم که انتقال، یک ماه و یا چه مدت زمان خواهد برد. اما باید دولتی بدون اسد تشکیل شود که به مردم سوریه پاسخگو باشد."
این درحالی است که وابسته نظامی آمریکا در روسیه گفته هیچگونه همکاری نظامی بین مسکو و واشنگتن برای آزاد سازی شهر رقه در سوریه که در کنترل داعش است، صورت نگرفته است.
ژنرال بروس مک کلینتاک به اینترفکس گفت فرصت برای این همکاری وجود ندارد زیرا آمریکا و روسیه بر سر آینده اسد اختلاف نظر دارند.