لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۷

آغاز پاکسازی شهر تاریخی پالمیرا؛ ۱۵۰ مین خنثی شد


یونسکو قصد دارد کنفرانسی درباره میراث فرهنگی سوریه تا پایان ماه آوریل (اواسط اردیبهشت) برگزار کند.
یونسکو قصد دارد کنفرانسی درباره میراث فرهنگی سوریه تا پایان ماه آوریل (اواسط اردیبهشت) برگزار کند.

یک مقام دولتی سوریه می‌گوید کارشناسان مین یاب تاکنون ۱۵۰ بمب را که گروه داعش در مجموعه تاریخی پالمیرا کار گذاشته بود، خنثی کرده‌اند. در همین حال دمشق نسبت به بازسازی آثار باستانی پالمیرا که در جریان اشغال شهر توسط داعش ویران شده است، ابراز خوشبینی کرده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، مامون عبدالکریم مدیر اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه روز سه شنبه اعلام کرد که یک تیم فنی پس از دو روز کار به منظور مین روبی مجموعه پالمیرا، به دمشق بازگشته است.

به گفته او، اعضای تیم فنی از داخل موزه، که در آنجا پیکارجویان گروه افراطی داعش درجریان ۱۰ ماه تصرف شهر به بسیاری از تندیس‌های موجود در آن آسیب رساندند، تصویربرداری کرده‌اند. با این حال آنها به دلیل وجود صدها مین نتوانستند به برخی از محل‌های دورافتاده‌تر، از جمله مقبره‌ها دسترسی داشته باشند.

نیروهای دولتی سوربه با پشتیبانی حملات هوایی روسیه، روز یکشنبه شره تاریخی پالمیرا یا تدمر را از داعش پس گرفتند. در آنجا ویرانه‌های عظیم شهری بزرگ که چهار راه تمدن‌های بزرگ روم، یونان و پارس در قرن اول تا قرن دوم میلادی بوده، به جا مانده است.

گروه داعش در ماه مه سال گذشته پالمیرا را، که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارد، تصرف کرد و دیری نگذشت که اعضای افراطی آن به تخریب و تاراج آرامگاه‌ها پرداختند و ماندگارهای تاریخی را غارت، و معابد موجود در آن را در عملیاتی که سازمان ملل متحد "جنایت جنگی" خواند، منهدم کردند.

با این حال، به گفته مامون عبدالکریم تصاویر و گزارش‌های محلی نشان می‌دهند که بسیاری از بناها و آثار پالمیرا هنوز دست نخورده باقی مانده است. او گفت "ما توانایی‌ها و تخصص زیادی داریم. قبلا ده‌ها مورد کارهای ترمیمی در پالمیرا انجام داده‌ایم و قادریم آن را ادامه دهیم."

آقای عبدالکریم بر این باور است که شهر پالمیرا می تواند ظرف پنج سال بازسازی شود. این در حالی است که برخی کارشناسان چنین هدفی را امکان پذیر نمی دانند.

امیر العزم، استاد یار تاریخ خاور میانه و انسانشناسی در دانشگاه ایالتی شاونی در اوهایو، و استاد سابق دانشگاه دمشق، پنج سال را بسیار جاه طلبانه می‌داند و می‌گوید "بهترین چیزی که می‌توانیم فعلا بگویئم این است که بخش‌هایی – مانند طاق نصرت – ممکن است قابل ترمیم باشد، زیرا بیشتر آن پابرجاست. اما بازسازی معبد بل دشوارتر خواهد بود."

یونسکو قصد دارد کنفرانسی درباره میراث فرهنگی سوریه با حضور تیم‌های کارشناسی مختلف تا پایان ماه آوریل (اواسط اردیبهشت ماه) برگزار کند.

XS
SM
MD
LG