نشست گروه حمایت از سوریه که وزیران خارجه ۱۷ کشور و نمایندگان اتحادیه عرب، اتحادیه اروپا و نماینده ویژه سازمان ملل متحد در آن حضور دارند، روز پنجشنبه و در آستانه کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ در آلمان آغاز شد.
پیش از برگزاری این نشست، مقامهای حاضر دیدارهای دوجانبهای با یکدیگر داشتند. از جمله جان کری وزیر خارجه آمریکا دیداری با همتای سعودی خود داشت و محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران نیز با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ملاقات کرد.
به گزارش هانا کاویانی خبرنگار رادیو فردا از مونیخ، اما شاید مهمترین این دیدارهای دوجانبه، دیدار وزیران خارجه آمریکا و روسیه بود، که بنا بر گزارشها درباره لزوم برقراری آتش بس در سوریه توافق کردند، اما درباره زمان اجرای آن اختلاف نظر دارند.
واشنگتن خواستار برقراری فوری آتش بس در سوریه است، اما مسکو پیشنهاد داده است آتش بس اول ماه مارس (۱۱ اسفند ماه) برقرار شود. آمریکا از مخالفان دولت بشار اسد رئیس جمهوری سوریه حمایت می کند، اما روسیه از حامیان سرسخت آن است.
وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با خبرنگاران، ضمن خودداری از اظهار نظر درباره نتایج احتمالی نشست امروز درباره سوریه، گفت "روشن است در این مقطع زمانی، به دنبال پیشرفت در زمینه امدادرسانی و آتسبس هستیم."
وزیر خارجه روسیه نیز از ارائه پیشنهاد "کاملا ویژه" مسکو پیش از کنفرانس امنیتی مونیخ در روز جمعه خبر داد و گفت قبل از آن اما "منتظر پاسخ آمریکایی ها خواهیم ماند."
نشست گروه حمایت بین المللی از سوریه - که نمایندگان ۲۰ کشور و قدرت های عمده جهانی و منطقه ای، از جمله ایالات متحده، روسیه، ایران و عربستان سعودی در آن حشور دارند - یک روز پیش از آغاز کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ برگزار شد.
به گفته مارک تونر سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، کنفرانس امنیتی مونیخ فرصت مناسبی فراهم آورده تا دیگر اعضای گروه بینالمللی حمایت از سوریه که از مخالفان دمشق حمایت میکنند، در این روند شرکت داده شوند.
پنجاه و دومین کنفرانس امنیتی مونیخ از فردا، جمعه ۲۳ بهمن ماه، آغاز به کار خواهد کرد و نمایندگان کشورهای حاضر در این کنفرانس درباره چالش های امنیتی حال حاضر در جهان، بحث و گفتگو خواهند کرد.