کوفی عنان، فرستاده ویژه صلح بین المللی می گوید پس از دومین دور مذاکرات با بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در دمشق در مورد یافتن راهکاری برای پایان ناآرامی های یک ساله در سوریه «خوش بین» است. وی در عین حال جلب موافقت قطعی برای پایان دادن به خشونت ها را دشوار توصیف کرده است.
عنان می گوید در طی دیدار روز یکشنبه خود با اسد «پیشنهادهای واقع گرایانه» به وی ارائه کرده است. این دومین دیدار وی با اسد طی دو روز گذشته بوده است.
کوفی عنان که فرستاده ویژه مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب به سوریه است، می گوید خواهان توقف فوری کشتارها در سوریه شده و مصرانه از دولت دمشق خواسته است تا به عنوان بخشی از یک راهکار سیاسی برای پایان دادن به سرکوب مرگبار قیام گروه های مخالف، از «اصلاحات و تغییر استقبال کند».
آقای عنان می گوید از بشار اسد خواسته است تا این ضرب المثل قدیمی آفریقایی را به گوش بسپارد که می گوید «وقتی نمی توانی مسیر باد را عوض کنی، مسیر بادبان خود را تغییر بده». دولت سوریه هنوز در مورد این مذاکرات واکنشی نشان نداده است.
رسانه های دولتی سوریه پس از برگزاری اولین مذاکرات در روز شنبه گزارش دادند که بشار اسد به آقای عنان گفته است از وی و آنچه تلاش «صادقانه» او به هدف یافتن راهکاری برای حل و فصل این درگیری نامیده است، حمایت خواهد کرد. اما اسد در ضمن گفته است که تا زمانی که سوریه از سوی «تروریست ها» تهدید می شود، دستیابی به یک راهکار سیاسی غیرممکن است. او تروریست ها را مسئول این ناآرامی ها می داند.
«شورای ملی سوریه» که مهمترین گروه مخالف سوریه در تبعید محسوب می شود، برقراری مذاکره با دولت را مردود خوانده است. این شورا اعلام کرد که نمی توان بین «یک قربانی و یک شکنجه گر» مذاکره برگزار کرد. این شورا از اسد و مشاوران او خواسته است تا پیش از برگزاری هر گونه گفتگو، از قدرت کناره گیری کنند.
فعالان حقوق بشر در سوریه می گویند در شرایطی که آقای عنان ماموریت صلح خود را در دمشق آغاز کرد، نیروهای دولتی روز شنبه به مواضع شورشیان در استان عدلیب، واقع در شمال غرب کشور حمله کردند. «سازمان نظارت بر حقوق بشر در سوریه» اعلام کرد که یک غیرنظامی و سه سرباز در درگیری های روز یکشنبه کشته شدند. بنا به گفته فعالان، درگیری های روز شنبه در سراسر کشور حداقل ۹۰ قربانی داشت، که بیشتر آن ها در عدلیب کشته شدند.
انتظار می رود دیپلمات های ارشد ایالات متحده و روسیه در حاشیه جلسه روز دوشنبه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد بحران سوریه گفتگو کنند.
واشنگتن تلاش می کند برای تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت اعمال فشار کند که بر اساس آن امدادگران بتوانند برای کمک به غیرنظامیانی که قربانی سرکوب دولت سوریه شده اند به مناطق مختلف این کشور اعزام شوند.
روسیه و چین طی ماه های اخیر دو قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و مورد حمایت ایالات متحده در مورد بحران سوریه را وتو کرده است. مسکو ادعا می کند که این قطعنامه ها با جانبداری علیه دولت اسد که از متحدان روسیه است، صادر شده اند.