لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۵۷

مهندس ایرانی جذب‌شده از سوی دستگاه امنیتی هلند،‌ امکان تاثیرگذاری استاکس‌نت در نطنز را فراهم کرد


گزارش یاهو نیوز می‌گوید یک مهندس ایرانی که از سوی دستگاه اطلاعات و امنیتی هلند جذب شده بود، امکان دسترسی دستگاه اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل برای راه‌اندازی استاکس‌نت در تاسیسات اتمی نطنز را فراهم آورد.

این گزارش که روز دوشنبه ۱۱ شهریور منتشر شده می‌گوید عاملی که دستگاه اطلاعاتی هلند جذب کرد، اصلی‌ترین کلید برای اطمینان از نتیجه‌بخش بودن حمله استاکس‌نت بود.

ویروس استاکس‌نت در سال ۲۰۱۰ تاسیسات اتمی نطنز را هدف حمله قرار داد. روزنامه هاآرتص اسرائیل هم این گزارش را منتشر کرده است.

گزارش یاهو نیوز می‌گوید هرچند جمهوری اسلامی شماری را به اتهام دست داشتن در حمله استاکس‌نت دستگیر و اعدام کرد، ولی مشخص نیست مهره‌ای که دستگاه امنیتی هلند جذب کرده بود، در میان اعدام شدگان بوده باشد.

تردید در مورد صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای رژیم حاکم بر ایران از همان آغاز وجود داشت. روشن شدن زوایای بیشتری از فعالیت‌های پنهان جمهوری اسلامی در این زمینه، نگرانی‌ها از این بابت را افزایش داد و به اعمال تحریم‌های هسته‌ای بر ایران انجامید. هرچند بخش بزرگی از این تحریم‌‌ها با به نتیجه رسیدن توافق هسته‌‌ای برجام در سال ۱۳۹۴ لغو شد، اما ایالات متحده می‌‌گوید که توافق هسته ای با ایران و لغو تحریم‌ها در رفتار رژیم حاکم بر این کشور تاثیر مثبتی نداشته است.

نهایتا پرزیدنت ترامپ با خروج از توافق برجام در اردیبهشت ۱۳۹۷، در دو مقطع در مرداد و آبان سال گذشته، دستور بازگشت تحریم‌های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده و گفته است که رژیم ایران باید مثل یک کشور عادی رفتار کند و از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، کمک به تروریسم، و سایر اقدامات تنش برانگیز خود دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است. برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، اواخر تیرماه گفته بود که پرزیدنت ترامپ در رسیدن به هدف تعیین شده مبنی بر تغییر دادن رفتار رهبران جمهوری اسلامی ایران، مصمم و جدی است و آن‌ها باید بسیار محتاط باشند.

https://gdb.voanews.com/6A93B43A-98B2-45DB-8109-0792592FEB29.gif

XS
SM
MD
LG