شهرزاد خرسندی، رقصنده، رقصنگار، و استاد رقص در شمال کالیفرنیا زندگی میکند. او در سالهای اخیر ضمن برگزاری دورههای آموزشی هنری، با استفاده از ویژگیهای فرهنگی و هنری ایرانی، برنامههای متعددی را روی صحنه برده است.
این هنرمند ایرانی، هنگامی که یازده سال داشت، همراه با خانواده به آمریکا مهاجرت کرد. او که از کودکی علاقه زیادی به رقص داشت، در نهایت تصمیم گرفت تا بصورت آکادمیک در این رشته تحصیل کند.
خانم خرسندی دارای مدرک کارشناسی در رقص، و کارشناسی ارشد در هنرهای خلاقه است و در شاخه رقص مدرن تحصیل کرده است.
او با اشاره به اینکه پس از اتمام تحصیلاتش دریافت که «رقص ایرانی» جواهری است که نه تنها در خارج از ایران چندان شناخته نیست، بلکه خود ایرانیها نیز در طول تاریخ ارزش زیادی برای آن قائل نبودهاند، میگوید که به همین دلیل در ۲۵ سال گذشته، فعالیتهای خود را روی این رقص متمرکز کرده است.
خانم خرسندی نتایج سالها پژوهش خود درباره رقص ایرانی را در چهارچوب مجموعهای با عنوان «هنر رقص ایرانی» منتشر کرده است که بصورت کتاب، و نسخه دیجیتالی در دسترس علاقمندان و مربیان رقص قرار دارد.
شهرزاد خرسندی در طراحی رقصهای خود از سوژهها و عوامل مختلفی الهام میگیرد ولی همواره توجه خاصی به عناصر متنوع فرهنگی ایران دارد و بهعنوان یک هنرمند ایرانی اهمیت زیادی برای این موضوع قائل است.
او به بخش فارسی صدای آمریکا میگوید که «دریافته است که باید با استفاده از زبان حرکتی که حداقل بخشی از آن ایرانی است، خود را بیان کند، زیرا زبان حرکات غربی به تنهایی برای بیان کامل احساسات او کافی نیست.»
این هنرمند ایرانی با اشاره به اینکه عناصر زیباییشناسانه فرهنگ ایران در تمامی جنبههای هنرهای تجسمی ایرانی مانند نقاشی، مجسمهسازی، معماری، و خوشنویسی دیده میشود، میگوید که این عناصر در واژگان حرکتی رقصهایی که طراحی میکند، دیده میشوند.
به عقیده خانم خرسندی، احساسات و رفتارهایی وجود دارد که نمیتوان آنها را با هیچ زبان حرکتی دیگری بیان کرد و او با استفاده از عناصر ایرانی از طریق رقص به آنها اشاره میکند.
شهرزاد خرسندی اخیرا در برنامهای با عنوان «Dance-A-Rama» در شهر برکلی در شمال کالیفرنیا، اجرایی سولو یا تک نفره داشت که با واکنشهای مناسبی از سوی حاضرین همراه شد.
این برنامه سالانه توسط گروهی از طراحان رقص به نام «Terrain» با هدف معرفی و اجرای رقصهای متنوع به علاقمندان محلی انجام میشود. تماشای این برنامه رایگان است و با حمایت مالی دوستداران رقص برگزار میشود.
به گفته خانم خرسندی، طراحان رقص در استودیویی بزرگ ولی بدون دکور یا نورپرداری، و به صورتی ساده کارهای جدید تکمیل شده، یا آثار نیمهتمام خود را برای حاضرین اجرا میکنند.
این هنرمند ایرانی رقصی با عنوان «این و آن» را به روی صحنه برد، اثری که تمایل انسان به نگاه کردن به زندگی را به شیوهای دوگانه، و اشتیاق شهودی برای سرپیچی از تحمیل آن را بررسی میکند.