لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۹

مانور اداره اماکن با «طرح نور»؛ شدت گرفتن پلمب اصناف و رستوران‌ها به جرم عدم رعایت حجاب اجباری


پلمب اصناف
پلمب اصناف

گزارش‌ها از شهرهای مختلف حاکی از شدت گرفتن پلمب اماکن و رستوران‌های پرطرفدار به بهانه عدم رعایت حجاب اجباری کارکنان و مشتریان و اعلام این پلمب‌ها توسط حساب‌های رسمی این اماکن به عموم مردم است.

رستوران «بروز» در اصفهان یکشنبه ۲۳ اردیبهشت در استوری اینستاگرام خود که بیش از ۵۰ هزار دنبال کننده دارد اعلام کرد که به‌دستور اداره اماکن به علت «حجاب» پلمب شد و تا اطلاع بعدی از پذیرایی مشتریان معذور است.

همچنین یک شهروند در ایکس از پلمب شدن دو سفره‌خانه در قزوین خبر داد. شهروند دیگری هم از تهران نوشت که محل کسب و کارش «او کافه» پلمب شد.

روز جمعه ۲۱ اردیبهشت کافه علیرضا بیرانوند، دروازه‌بان ملی پوش پرسپولیس، به دلیل آنچه عدم رعایت حجاب گزارش شد به دستور مقامات قضایی پلمب شد.

صفحه اینستاگرام کافی‌شاپ بیرانوند با نام «پی وان» تصویری از پلمب شدن این کافه را منتشر کرد که نشان می‌دهد پلیس نظارت بر اماکن فراجا به دلیل «عدم رعایت قوانین و مقررات کشور و عدم توجه به ضوابط انتظامی» این کافه را پلمب کرد.

پیش از این کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی خبر داد که رستوران «رومانو» در سقز ۱۶ اردیبهشت توسط اداره نظارت بر اماکن فرماندهی انتظامی شهرستان سقز به دلیل «بی‌حجابی» پلمب شد و ۵۰ نفر شغل خود را از دست دادند.

در اطلاعیه‌ای که توسط مدیریت رستوران رومانو منتشر شده، آمده است که این رستوران تا اطلاع ثانویه به دلیل عدم رعایت قانون نظام صنفی و آئین‌نامه اماکن عمومی پلمب شده است.

به گزارش این کمپین، پلمب رستوران‌ رومانو که یکی از اماکن محبوب گردشگران در سقز و محلی برای اشاعه موسیقی و اشعار کردی است، واکنش‌های متعددی را در پی داشت.

همچنین مجموعه گردشگری «اكوكمپ دورنا» در مشکین شهر در استان اردبیل پلمب شد. در اطلاعیه‌ای که روی ورودی این مجموعه نصب شده، دلیل پلمب «عدم رعایت شئونات اسلامی» عنوان شده است.

شدت گرفتن روند تعطیلی اماکن و رستوران‌ها در حالی است که ضرب و شتم شهروندان توسط ماموران و عاملان اجرای «طرح نور» همچنان در خیابان‌ها ادامه دارد.

حسین رونقی، فعال حقوق بشر با انتشار ویدیویی از ضرب و شتم یک دختر نوجوان در صفحه ایکس نوشت: «چند مامور بی‌شرف به دختربچه‌ای به بهانه حجاب در بروجرد حمله می‌کنند و او را تا مرز سکته و مرگ می‌برند، این رفتار قابل تحمل نیست.»

حسن رونقی در ادامه این پیام می‌نویسد که «زنان را نشانه گرفته‌اند و جنگی تمام عیار علیه‌شان راه انداخته‌اند» و تاکید می‌کند که « مسأله حجاب نیست آنچه اتفاق می‌افتد تحقیر همه شهروندان با محوریت زنان است.»

سختگیری در مورد مقررات حجاب اجباری در ایران پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتراضات سراسری تشدید شد.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۲۲ فروردین ۱۴۰۳ در سخنرانی نماز عید فطر خود با فرمانی جدید به «آمران به معروف» که پیش‌تر آنها را «آتش به اختیار» توصیف کرده بود، از آنها خواست که «با هنجارشکنی دینی برخورد کنند.»

ساعاتی پس از این دستور علی خامنه‌ای، فرماندهی انتظامی اعلام کرد طرح مقابله با پوشش اختیاری زنان را از شنبه ۲۵ فروردین اجرا می‌‌کند. جمهوری اسلامی از همان روز با اجرای «طرح نور» نیروهای حکومتی و لباس شخصی خود را در خیابان‌های شهرهای مختلف ایران مستقر کرد، اما با وجود بازداشت‌های گسترده، مقاومت مدنی در مقابل آن ادامه دارد.

تشدید سختگیری‌ها در مورد حجاب اجباری با انتقاد گسترده نهادهای حقوق بشری همراه شده است.

کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌ مذهبی بین‌المللی نیز در اردیبهشت‌ طی بیانیه‌ای با اشاره به سرکوب فزاینده زنان و دختران در ایران به دلیل «سرپیچی» از قوانین حجاب اجباری، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه مقامات جمهوری اسلامی، از جمله مقامات امنیتی شد.

XS
SM
MD
LG