لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۹

کاهش اتکای ریاض به درآمدهای نفتی؛ صندوق بین‌المللی پول: بخش غیرنفتی عربستان رو به رشد است


محمد بن سلمان - آرشیو
محمد بن سلمان - آرشیو

صندوق بین المللی پول می‌گوید اقتصاد عربستان سعودی در حالی که از اتکای خود به نفت می‌کاهد و متنوع می‌شود به رشد خود نیز ادامه می‌دهد.

صندوق بین‌المللی پول این موضوع را روز پنچشنبه در سایت خود اعلام کرد.

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، که عملا این کشور را اداره می‌کند، بارها از اهداف خود برای متنوع کردن اقتصاد عربستان صحبت کرده است. او برنامه اقتصادی بلندپروازانه و دراز-مدت خود را که شامل صنعتی شدن این کشور است «چشم انداز ۲۰۳۰» نامیده است.

صندوق بین‌المللی پول می‌گوید عربستان در حال انجام اصلاحات برای کاهش وابستگی به نفت، تنوع بخشیدن به منابع درآمد و افزایش رقابت‌ در بخش‌های مختلف است.

به گفته صندوق بین‌المللی پول، پیشرفت قابل توجهی در رشد اقتصادی عربستان از سال ۲۰۲۱ به ویژه در بخش غیرنفتی آن حاصل شده است، به طوری که عربستان در سال ۲۰۲۲ شاهد ۴.۸ درصد رشد به طور میانگین بوده است.

صندوق بین المللی پول می‌گوید در سال ۲۰۲۳ به رغم رشد پائین‌تر اقتصادی که ناشی از تصمیم به کاهش تولید نفت است، رشد در بخش غیرنفتی در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۵ درصد باقی مانده است که ناشی از تقاضای بالای داخلی است.

صندوق بین‌المللی پول در بخشی از مطلب خود می‌گوید متنوع شدن اقتصاد عربستان به دلیل بهبودهای صورت گرفته در فضای مقررات و تجارت بوده است.

عربستان مجموعه قوانین جدیدی را برای ترویج کارآفرینی، حمایت از حقوق سرمایه گذاران، و کاهش هزینه‌های معاملات داشته است و در نتیجه این قوانین، معاملات ۹۵ درصد و مجوزهای سرمایه گذاری جدید ۲۶۷ درصد در سال ۲۰۲۲ رشد داشتند.

علاوه بر این، «صندوق سرمایه گذاری عربستان سعودی» برای کمک به تحریک سرمایه‌گذاری بخش خصوصی سرمایه‌ای را اختصاص داده است.

بسیاری از ناظران می‌گویند از جمله اهداف محمد بن سلمان برای برقراری روابط با جمهوری اسلامی ایران، معطوف کردن توجه ریاض به توسعه اقتصادی خود است و نمی‌خواهد منابعش را صرف تنش‌ با ایران کند.

صندوق بین المللی پول به عنوان آخرین گزینه بین‌المللی برای دریافت وام‌ از سوی کشورهای مختلف شناخته می‌شود.

XS
SM
MD
LG