لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۳۸

شورای امنیت از روسیه برای حضور انبوه نیروهایش در اطراف اوکراین توضیح می‌خواهد


ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه - آرشیو
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه - آرشیو

شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار است روز دوشنبه در جلسه‌ای که به در خواست ایالات متحده برگزار می‌شود استقرار بیش از ۱۰۰ هزار سرباز روسیه در اطراف مرز اوکراین و «سایر اقدامات بی‌ثبات‌کننده» مسکو علیه اوکراین را بررسی کند.

لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، روز یکشنبه در برنامه «این هفته» شبکه آمریکایی ‌ای‌بی‌سی گفت که شورای امنیت، روسیه را تحت فشار می‌گذارد تا دلیل قانع کننده‌ای برای حضور انبوه نیروهایش بیاورد.

او گفت: «صدای ما [آمریکا و متحدانش] برای توضیح خواستن از روس‌ها یک‌پارچه است.»

روسیه این اقدام ایالات متحده را رد کرده است و معاون سفیر این کشور در سازمان ملل متحد، دیمیتری پولیانسکی، این نشست را یک «شیرین‌کاری» در عرصه روابط عمومی خواند.

روسیه یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل است و می‌تواند از حق وتویی که دارد برای جلوگیری از هرگونه اقدام تنبیهی این شورا علیه خود استفاده کند.

نشست روز دوشنبه تازه‌ترین دور گفتگوها در مورد مناقشه بر سر حضور نیروهای روس در اطراف اوکراین است. در حالی که تلاش‌های دیپلماتیک برای یافتن راه‌حل این بحران جریان دارد، ایالات متحده تهدید کرده است که در صورت حمله روسیه به اوکراین، تحریم‌های شدید اقتصادی علیه مسکو اعمال خواهد کرد. واشنگتن درخواست روسیه برای خروج نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، از شرق اروپا و جلوگیری از پیوستن اوکراین به این ائتلاف را رد کرده است.

روسیه که شبه جزیره کریمه اوکراین را اشغال و در سال ۲۰۱۴ ضمیمه خود کرد، می گوید قصد ندارد دوباره به اوکراین حمله کند. اما سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز یکشنبه گفت که روسیه از ناتو و سازمان امنیت و همکاری اروپا خواهد خواست تا روشن کنند که آیا قصد اجرای تعهدات امنیتی مهم را دارند یا خیر.

ناتو حضور نظامی خود را در کشورهای عضو هم مرز با روسیه افزایش داده است، اما ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، روز یکشنبه گفت که ناتو قصد ندارد در صورت حمله روسیه به اوکراین، نیروی نظامی به اوکراین اعزام کند.

در ایالات متحده، جان کربی، سخنگوی پنتاگون، به برنامه «فاکس نیوز ساندی» گفت که تهاجم روسیه به اوکراین «واقعا در هر زمانی ممکن است رخ دهد.» کربی گفت که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، «به افزایش نیروها» در آن سوی مرز اوکراین ادامه می‌دهد.

کربی اعمال تحریم‌ها را قبل از حمله احتمالی روسیه یا نام بردن از موسسات مالی روسیه که غرب هدف قرار خواهد داد، رد کرد.

کربی گفت: «وقتی آن کار را امتحان بکنید... اثر بازدارنده‌اش از بین می‌رود.»

این در حالی است که رویترز پیشتر گزارش داده بود که سناتورهای آمریکایی در حال نزدیک شدن به مصوبه‌ای برای تحریم روسیه هستند.

دو سناتور آمریکایی که حامیان اصلی طرحی برای تحریم روسیه هستند، روز یکشنبه گفتند که این طرح‌ها شامل هدف قرار دادن مهم‌ترین بانک‌های روسیه، بدهی‌های دولتی آن کشور، و همچنین ارائه کمک‌های نظامی بیشتر به اوکراین است.

سناتور آمریکایی باب منندز گفت برخی از تحریم‌های موجود در طرح قانون‌گذاران ممکن است قبل از هرگونه تهاجم روسیه به اوکراین و به دلیل آن چه مسکو تاکنون انجام داده، به اجرا گذاشته شود.

سفیر اوکراین در ایالات متحده، به شبکه خبری سی‌بی‌اس آمریکا گفت که اوکراین خواهان اعمال تحریم‌ها علیه روسیه در همین حالا، و همچنین اعمال تحریم‌ها در صورت حمله مسکو است.

چندین کشور، از جمله ایالات متحده، برای کمک به دولت کی‌یف برای دفاع از خود، سلاح ارسال کرده‌اند. بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، قرار است این هفته از منطقه بازدید کند و قصد دارد با پوتین تلفنی صحبت کند.

دفتر جانسون اعلام کرد که او در حال بررسی دو برابر کردن تعداد نیروهای بریتانیا در کشورهای حوزه بالتیک و ارسال تسلیحات دفاعی به استونی است.

XS
SM
MD
LG