همزمان با سفر آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، به شهر کییف، مقامات اوکراین اعلام کردند که در حمله روز چهارشنبه ۱۵ شهریور، نیروهای روسیه به شهر صنعتی کوستیانتینیوکا در شرق آن کشور، دستکم ۱۶ تن کشته و تعداد زیادی زخمی شدند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین، این حمله را محکوم کرد و گفت که یک بازار، مغازهها و یک داروخانه در شهر کوستیانتینیوکا هدف «حمله شرارتبار روسیه» قرار گرفته است.
آقای زلنسکی در یک کنفرانس خبری در کییف، پایتخت اوکراین، این اقدام را یک حمله عمدی به «شهری آرام» توصیف کرد و گفت: «این یک حمله تروریستی دیگر از سوی فدراسیون روسیه است. آنها عمداً بازار را هدف گرفتند.»
شهر کوستیانتینیوکا پیش از تهاجم روسیه به اوکراین در اسفند ۱۴۰۰، نزدیک به ۷۰ هزار تن جمعیت داشت. این شهر در حدود ۳۰ کیلومتری باخموت قرار دارد؛ شهری که در ماههای اخیر عرصه نبرد شدید میان نیروهای اوکراین با روسیه بوده است؛ و با پایتخت اوکراین، که این روزها میزبان آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا است، ۵۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
آقای بلینکن برای نشان دادن حمایت ایالات متحده از اوکراین به آن کشور سفر کرده است.
در خبری دیگر از شرق اروپا، آنجل تیلوار، وزیر دفاع رومانی، دو روز پس از آن که اوکراین اعلام کرد پهپادهای روسی در خاک یک کشور عضو ناتو منفجر شدهاند، به شبکه تلویزیونی سیانان گفت که قطعاتی از یک پهپاد روسی در خاک رومانی سقوط کرده است.
او افزود: «تأیید میکنم که قطعاتی پیدا شدهاند که ممکن است متعلق به یک پهپاد باشند. این قطعات برای تایید منشأ آنها تجزیه و تحلیل خواهند شد.»
پیشتر، وزارتخانههای دفاع و خارجه و نیز رئیس جمهوری رومانی گزارشهای مربوط به انفجار پهپادها در خاک رومانی را تکذیب کرده و گفته بودند حملات روسیه، تهدید مستقیمی برای خاک رومانی ایجاد نمیکند.
در همین حال، دولت بریتانیا گفت که عضویت یا حمایت از گروه مزدوران جنگی واگنر روسیه را غیرقانونی میداند، و قرار است آن گروه را یک سازمان تروریستی اعلام کند.
وزارت کشور بریتانیا روز چهارشنبه در بیانیهای گفت پیشنویس دستوری که به مجلس ارائه میشود، اجازه میدهد داراییهای گروه واگنر به عنوان داراییهای یک گروه تروریستی طبقهبندی و مصادره شود.
در بیانیه آمده که گروه واگنر در سراسر اوکراین، خاورمیانه و آفریقا در غارت، شکنجه و «قتلهای وحشیانه» دست داشته است.
سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا، هم روز چهارشنبه گفت که این گروه «خشن و ویرانگر» به عنوان «ابزار نظامی روسیهٔ ولادیمیر پوتین در خارج از این کشور» عمل کرده است.
رئیس گروه مزدوران نظامی واگنر، یوگنی پریگوژین، پس از آن که گروهش شورش علیه کرملین را متوقف کرد و نیروهای این گروه به پایگاههایشان بازگشتند، روز اول شهریور در آنچه که یک «سانحه هوایی» عنوان شد، جان باخت.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، اشاره کشورهای غربی به اینکه یوگنی پریگوژین به دستور رئیس جمهوری روسیه کشته شد را دروغ محض خواند.
او روز چهارشنبه گفت که گروه واگنر از نظر قانونی وجود ندارد.