لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۵۹

ایتالیا «چت جی‌پی‌تی» را به دلیل نگرانی از نقض حریم خصوصی مسدود می‌کند


چت جی‌پی‌تی ساخت شرکت آمریکایی اوپن ای‌آی
چت جی‌پی‌تی ساخت شرکت آمریکایی اوپن ای‌آی

ایتالیا جمعه اعلام کرد که «چت جی‌بی‌تی» را به دلیل نگرانی درباره نقض حریم خصوصی بصورت موقت مسدود می‌کند تا درباره چگونگی استفاده «اوپن ای‌آی»، شرکت آمریکایی سازنده این فناوری از اطلاعات تحقیق کند.

چت جی‌پی‌تی یا چت‌بات هوش مصنوعی که توسط این شرکت آمریکایی ساخته شده است، محبوبیت زیادی در میان کاربران دارد.

سازمان حفاظت از داده‌های ایتالیا گفت که کاربران آگاهی‌ درباره جمع‌آوری اطلاعات خود نداشتند و در تاریخ ۲۰ مارس نقض قوانین توسط چت جی‌پی‌تی گزارش شده است.

این سازمان گفت :«به نظر می‌رسد که هیچ مبنای قانونی و پشتوانه‌‌ای برای جمع‌آوری و پردازش گسترده داده‌های شخصی به منظور آموزش الگوریتم‌هایی که این پلتفرم بر آنها تکیه دارد، وجود ندارد.»

مقامات ایتالیایی همچنین نسبت به عدم تأیید سن کاربر برای استفاده از چت جی‌پی‌تی ابراز نگرانی کردند. آنها استدلال می‌کنند که به این ترتیب «کودکان در معرض دریافت پاسخ‌هایی قرار می‌گیرند که کاملا برای سن و میزان آگاهی آنها مناسب نیست.»

چت جی‌پی‌تی قرار است برای استفاده کاربران بالای ۱۳ سال به بالا مورد استفاده قرار گیرد.

سازمان حفاظت از داده‌های ایتالیا گفت که شرکت اوپن ای‌آی از پردازش داده‌های کاربران ایتالیایی تا زمانی که «مقررات حریم خصوصی را رعایت نکند» منع خواهد شد.

به این شرکت آمریکایی ۲۰ روز مهلت داده شده است تا اقدامات لازم را برای تطبیق با مقررات و قوانین ایتالیا انجام دهد، در غیر این‌ صورت ممکن است با جریمه‌‌ای تا ۲۰ میلیون یورو (۲۱.۸ میلیون دلار) یا تا چهار درصد گردش مالی سالانه خود مواجه شود.

چت جی‌پی‌تی ساخت شرکت آمریکایی اوپن ای‌آی
چت جی‌پی‌تی ساخت شرکت آمریکایی اوپن ای‌آی

چت جی‌پی‌تی، چت پردازش زبان طبیعی است که توسط فناوری هوش مصنوعی هدایت می‌شود و به کاربر این امکان را می‌دهد که با یک ربات صحبت کند و از او سوال بپرسد.

چت جی‌پی‌تی در ماه دسامبر گذشته وارد صحنه شد و به دلیل توانایی در ارائه پاسخ‌های طولانی و کامل به پرسش‌ها و درخواست‌ها، البته در برخی موارد نادرست، به سرعت محبوب یا «ویروسی» شد.

از زمان انتشار عمومی آن در چهار ماه پیش، چت جی‌پی‌تی به یک پدیده جهانی تبدیل شده است و میلیون‌ها کاربر را تحت تاثیر قرار داده است که با توانایی آن در تولید محتوای نوشتاری متقاعدکننده، از جمله مقالات آکادمیک، طرح های تجاری و داستان‌های کوتاه، تحت تاثیر قرار گرفتند.

اما نگرانی‌هایی نیز در مورد گسترش سریع آن و اینکه استفاده در مقیاس وسیع از چنین ابزارهایی برای جامعه چه معنایی می‌تواند داشته باشد، ایجاد شده است.

اتحادیه اروپا در حال نهایی کردن قوانین استفاده از هوش مصنوعی در این اتحادیه است. در این میان، شرکت‌های اتحادیه اروپا باید از مقررات حفاظت از داده‌های عمومی یا «GDPR»، و همچنین قانون خدمات دیجیتال و قانون بازارهای دیجیتال، که برای پلتفرم‌های فناوری اعمال می‌شود، پیروی کنند.

این هفته، برخی از بزرگ‌ترین نام‌های فناوری، از جمله ایلان ماسک، از آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی خواستند آموزش قوی‌ترین سیستم‌های هوش مصنوعی را حداقل به مدت شش ماه متوقف کنند و به آن اشاره کردند که «خطرات عمیقی برای جامعه و بشریت وجود دارد».

این مطالب با استفاده از گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان تنظیم شده است.

XS
SM
MD
LG