محکومیت ایران در بخشی از پرونده «کرسنت» واکنشهای گوناگونی به دنبال داشت.
خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، با اقتباس از آیه قرآن نوشت «کرسنت و ما ادراک ما کرسنت!»،
خبرگزاری مهر آن را از «خساراتی که (بیژن) زنگنه از دوران وزارتش بر جا گذاشت» توصیف کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس آن را از «صدمات جاریه اصلاحات» دانست و حسن داعی آن را «آیینه تمامنمای جمهوری اسلامی» برشمرد.
رسانههای دیگر از جمله تسنیم، دیگر خبرگزاری نزدیک به سپاه، و ایسنا نیز با انعکاس خبر این محکومیت، آن را یک «ادعا» دانستند.
شرکت «دانا گاز» امارات متحده عربی روز سهشنبه ۶ مهر اعلام کرد دادگاه بینالمللی داوری در پرونده شکایت از شرکت ملی نفت ایران به نفع دانا گاز رأی داده و طرف ایرانی را ۶۰۷.۵ میلیون دلار جریمه کرده است.
اختلاف امارات و ایران مربوط به قرارداد ۲۵ ساله خرید و فروش گاز میان شرکت «کرسنت پترولیوم» وابسته به دانا گاز و شرکت ملی نفت ایران است. دانا گاز میگوید ایران به قرارداد خود برای تحویل گاز پایبند نبوده است.
مقامات رسمی جمهوری اسلامی تا زمان تهیه این گزارش نسبت به محکومیت ایران در بخشی از پرونده کرسنت در دادگاه بینالمللی، واکنشی نشان ندادهاند.
خبرگزاری مهر در گزارشی نوشت «هرچند دوران ۱۶ ساله وزارت نفت زنگنه به پایان رسید، ولی همچنان نتیجه برخی اقدامات وی، از جمله پرونده کرسنت، خسارات هنگفتی را برای کشور در پی دارد.»
در این گزارش، با تأکید بر این که پرونده کرسنت آخرین وعده محقق نشده وزیر نفت پیشین است، بیژن نامدار زنگنه، «مقصر» به وجود آمدن قرارداد کرسنت به عنوان «یک نمونه کامل از قراردادهایی که با پوشش دولتی به نفع رانتجویان بسته شد،» معرفی شده است.
خبرگزاری فارس نیز «ثبات قیمت برای دوران ۲۵ ساله قرارداد» و «بهای بسیار نازل فروش گاز از سوی ایران» را دو اشکال اصلی قرارداد کرسنت دانسته است.
در این گزارش با اشاره به محکوم شدن ایران به پرداخت ۱۸ میلیارد دلار خسارت در این پرونده در سال ۲۰۱۴ و رد این خبر از سوی مقامات جمهوری اسلامی در آن زمان، نوشت «باید منتظر ماند و دید باز آیا ایران خواهد توانست این مسئله را حل و فصل کند؟»
مالک شریعتی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در توییتی به این خبر واکنش نشان داد و نوشت: «صدمات جاریه دولتهای اصلاحات و اعتدال همچنان به اقتصاد کشور ضرر میزند.» او گفت بهزودی درباره این قرارداد «با جزئیات روشنگری خواهد شد.»
حسن داعی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی، پرونده کرسنت را «آیینه تمامنمای رژیم» توصیف کرد و در رشته توییتی نوشت: «پرونده کرسنت و محکومیت ایران به پرداخت بیش از نیم میلیارد جریمه، دو نکته را نشان میدهد. یکی بیاعتنایی کامل رژیم به منافع ملی کشور و دیگری باندهای مافیایی رژیم که به غارت سرمایههای ملی مشغولند. داستان در دوره خاتمی و قرارداد با کرسنت شروع شد.»
وی اضافه کرد: «در دوره (محمود) احمدینژاد، در جنگ بین مافیاهای رژیم، قرارداد کرسنت متوقف، سپس مجددا شروع و بعد یک بار دیگر متوقف شد و در نتیجه، کرسنت از جمهوری اسلامی به دادگاه بینالمللی شکایت کرد.»
حسن داعی ادامه داد: «در دوره (حسن) روحانی، تیم زنگنه که ۱۰ سال قبل قرارداد را بسته بود دوباره زمام شرکت نفت را به عهده گرفت، اما هیچ اقدامی برای حل آن نکرد و جمهوری اسلامی در دادگاه محکوم شد. محکومیت امروز، تأیید همان محکومیت قبلی و تعیین میزان جریمهای است که ایران باید پرداخت کند.»
پایگاه خبری امتداد در گزارشی با عنوان «پشت پرده جریمه ایران در کرسنت و نقش سعید جلیلی» نوشت: امروز در واقع باید این سئوال را پرسید که مگر مذاکرات برای تغییر ساختار قیمت در جریان نبود؟ مگر اتفاقی افتاده بود که مذاکرات قطع شد؟ قطع کردن مذاکرات به نفع چه کسی تمام شد؟ چرا آنهایی که در سال ۸۴ مذاکرات را قطع کردند در سال ۸۷ خودشان به مذاکره در ساختمان وزارت کشور نشستند؟ چه چیزی تغییر کرده بود در آن سه سال؟ چه پارامتری کم یا زیاد شده بود که همان مذاکره اسفند ۸۳ ادامه پیدا نکرد؟
امتداد در ادامه گزارش می نویسد: بهتر نیست یک بار آقای جلیلی به عنوان دبیر وقت شورای امنیت ملی به این پرسش پاسخ دهد که بر چه اساسی پیش بینی کرده بود خسارت چندانی بابت عدم تحویل گاز به امارات به کشور تحمیل نمی شود و منافع ملی! مقرر می کند که گاز را به امارات ندهیم. و پرسیدنی تر این که پیش بینی حدود ۸۵۰ میلیون دلار خسارت بر چه اساسی بوده است؟