لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۹

بازگشت «آلودگی شدید هوا» به تهران؛ شهروندان:‌ با «مزه خاک» بیدار می‌شویم


Iran Tehran,آلودگی هوای تهران
Iran Tehran,آلودگی هوای تهران

شدت «آلودگی هوا» در شهر تهران روز یکشنبه برای چندمین‌بار در ماه‌های اخیر به سطح ‌کم‌سابقه‌ای رسید و پایتخت ایران بار دیگر رتبه نخست «آلوده‌ترین شهر دنیا» را به خود اختصاص داد.

کاربران بسیاری در شبکه‌های اجتماعی با انتشار شاخص‌های بسیار بالای آلاینده‌های هوای امروز، از وضعیت خطرناک تنفسی در پایتخت خبر داده‌اند و تعبیر «عادی شدن» این وضعیت برای مسئولان جمهوری اسلامی ایران را نسبت به شرایط موجود به کار برده‌اند.

وب‌سایت «تجارت‌نیوز» در این ارتباط نوشت که شب گذشته شاخص هوای تهران در وضعیت «بسیار ناسالم و خطرناک» قرار گرفت و میزان آلودگی هوای تهران «برای چندمین‌بار» در چند وقت اخیر بین شهرهای آلوده دنیا «رتبه اول» را به نام خود ثبت کرد.


سولماز احدی، کارشناس واحد پایش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز امروز یکشنبه دوازدهم تیرماه با بیان اینکه شب گذشته شاخص آلاینده‌ها در وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک قرار گرفت اما از اوایل صبح سیر نزولی داشته است، گفته است: شاخص آلاینده هم اکنون کیفیت هوا ۱۷۲ و در «شرایط ناسالم» برای همه قرار دارد.

در حالی کیفیت هوای تهران در شرایط «خطرناک» قرار گرفت که از ابتدای بهار امسال تا کنون نیز «چندین بار» وضعیت خطرناک را تجربه کرده و به گزارش خبرگزاری «ایسنا»، افزایش «غلظت آلاینده‌های شاخص» مربوط به «خیزش گرد و خاک» بوده است.

شدت آلاینده‌ها و وجود ریز ذرات ناشی از گرد و غبار و پدیده ریزگردها امروز در هوای تهران و مناطق اطراف آن به حدی بوده که یک کاربر شبکه توییتر نوشت: «از مزه خاک تو دهنم بیدار شدم. چه آلودگی زیادی رو تهران و کرجه.»


مژگان صفری، فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی هفتم خردادماه اعلام کرده بوده که «هر فردی» چه سالم باشد چه بیمار، اگر «در معرض» آلودگی هوا قرار گیرد، «آسیب می بیند» به طوری که «از هر ۱۰ نفر، ۹ نفر آسیب می بینند.»

از سوی دیگر، زهره عبادتی، معاون اداره کل محیط زیست استان تهران نوزدهم اردیبهشت‌ماه اظهار داشته بود که منابع متحرک با «۵۹ درصد» بیشترین نقش را در انتشار ذرات معلق هوای پایتخت دارند.

بر این اساس، سهم آلودگی منابع متحرک شامل کامیون «۲۰ درصد»، سواری «۳۳ درصد»، وانت «۴ درصد»، تاکسی «۵ درصد»، مینی بوس «۵ درصد»، اتوبوس سرویس «۱۱ درصد»، اتوبوس شرکت واحد «۸ درصد» و موتورسیکلت «۱۴ درصد» اعلام شده بود.

در حالی فاصله زمانی موج‌های ریزگردی کم ومی‌شود و همزمان بر تعداد روزهای آلوده سال و شهرهای آلوده در سطح کشور افزوده می‌شود که تاکنون هیچ اقدام ویژه ملی یا طرح جامعی در این ارتباط اجرایی نشده و در تمام این سال‌ها صرفا سطح «شاخص‌های آلودگی» و «ذرات ریزگردی» در کشور افزایش چشمگیری یافته است.

علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ایران و معاون ابراهیم رئیسی بیست و هشتم فروردین‌ماه و در میانه موج اول گرد و غبار شدید، با اعلام اینکه «ریزگردها یکی از ۱۱ مخاطره اصلی کشور است»، مدعی شده بود: «دشمن در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد نارضایتی عمومی از بروز ریزگردها است.»

XS
SM
MD
LG