اعتراضات بازنشستگان ایران نسبت به میزان اندک افزایش حقوق در مقایسه با میزان تورم و گرانیها، همچنان ادامه دارد. معترضان روز چهارشنبه ۱۵ تیر در شهرهای مختلف استانهای خوزستان، کرمان، کرمانشاه، اصفهان و لرستان بار دیگر با شعارهایی علیه مقامات جمهوری اسلامی به خیابانها آمدند.
بنا بر گزارشهای شهروندی، معترضان در کرمان با شعار «حسین حسین شعارشون، غارت و دزدی کارشون»، به سیاستهای اقتصادی منجر به «ضعیفتر شدن گروههای کمدرآمد» و «اختلاسهای کلان» مقامات نزدیک به جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
بازنشستگان معترض در اهواز نیز علیه دولت ابراهیم رئیسی شعار دادند: «دولت ششکلاسه، همین روزا خَلاصه.»
بازنشستگان معترض خوزستانی همچنین شعارهایی از جمله «رزمندگان دیروز، گرسنگان امروز»، «ما به جز حق نمیخوایم، صدقه دولت نمیخوایم»، «فقط کف خیابون، به دست میاد حقمون» و «حقوق بازنشسته، زیر عباست امروز» سر دادند.
در شهر دورود در استان لرستان نیز بازنشستگان به اعتراض خود نسبت به عدم افزایش حقوق و مستمریها و عدم اجرای کامل همسانسازی حقوق و دستمزد، ادامه دادند.
روز سهشنبه خبرگزاری ایلنا از واکنش نایب رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران به سخنان محمد مخبر خبر داد، اما ساعاتی بعد، آن را حذف کرد.
بر اساس این گزارش، محمد مخبر، معاون اول رئیسجمهوری در جلسه رسمی هیئت دولت گفته بود: «بازنشستگان فقط مصرفکننده هستند و هیچ گونه سود یا مزایایی برای ما ندارند.» او همچنین گفته بود: «اضافه کردن حقوق آنها فقط بار مالی دولت را بالا میبرد و از طرف دیگر سایر صنوف هم برای افزایش حقوق خود به خیابانها میآیند و این نباید به یک روش برای زیادهخواهی تبدیل بشود.»
نایب رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران در واکنش به سخنان او تأکید کرد: «این اظهارات مدتها است در شبکههای مجازی منتشر میشود» و آقای مخبر تاکنون آن را تکذیب نکرده، «باعث تأسف ما بازنشستگان است که چنین تفکری در هیئت دولت حاکم است.
هیئت وزیران دولت جمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه ۱۵ خرداد با گذشت دو ماه و نیم از آغاز سال ۱۴۰۱، در مصوبهای حداقل حقوق بازنشستگان، از کار افتادگان و مستمریبگیران سازمان تأمین اجتماعی را برای سال جاری «پنج میلیون و ۵۸۰ هزار تومان» تعیین کرد.
به گفته زهرا درویشی، بازرس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی شیراز، «آسیبهای شدیدی به قشر بازنشستگان، مستمریبگیران و بازماندگان وارد شده» و زندگی آنها «بهسختی» میگذرد. این در حالی است که «دولت بدون توجه به اصل سهجانبهگرایی و مصوبات شورای عالی کار، نسبت به اجرای افزایش دستمزد بازنشستگان تعلل و در تصویب و ابلاغ مصوبه کوتاهی کرده و با روح و روان آنها بازی میکند.»
علاوه بر اعتراضات بازنشستگان، شماری از پرستاران روز چهارشنبه نسبت به اخراج کادر بهداشت و درمان در بیمارستانهای ایران اعتراض کردند و شعار دادند: «بمیریم شهیدیم، نمیریم تعدیلیم.»
طی بیش از دو سال مواجهه با موجهای مختلف کرونا در ایران، «دهها هزار پرستار درگیر کرونا شدند» و شماری از کادر بهداشت و درمان از جمله پزشکان و پرستاران جان خود را از دست دادند و با عبور از بحران همهگیری کرونا گزارشها حاکی از این است که بیش از «۵ هزار پرستار قراردادی و طرحی اخراج شدهاند.»
گزارشهای شهروندی از ایران حاکی از این است که عده پرشماری از کاربران کریپتولند نیز در تجمعی نسبت به بیش از یک سال بلوکه شدن داراییهای خود، اعتراض کردند.