لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۵۷

اعتراض معلمان در ۴۵ شهر ایران؛ ده‌ها معترض بازداشت و پس از ساعاتی آزاد شدند


تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱
تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱

سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران می‌گوید همه معلمان بازداشتی در تجمع اعتراضی تهران که به پلیس امنیت «وزرا» و «گیشا» انتقال یافته بودند، آزاد شدند.

تجمع اعتراضی و سراسری معلمان روز پنج‌شنبه یکم اردیبهشت در دست‌کم ۴۵ شهر ایران برگزار شد و بر اساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی در تهران کوشیدند مانع برگزاری تجمع شوند، و در نهایت تعدادی از معترضان را بازداشت کردند.

پس از گذشت ساعاتی، محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان اعلام کرد «همه معلمان بازداشتی» آزاد شدند.

مطالبه اجرای کامل طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی، اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و آموزش رایگان، و همچنین حق ایجاد تشکل‌ و آزادی معلمان زندانی از جمله خواسته‌های معترضان در شهرهای مختلف بود.

شهرزاد قدیری، عضو کانون معلمان، یکی از افراد بازداشت‌شده بود که در این ویدئو با شرح وضعیت امنیتی در اطراف وزارت آموزش و پرورش، خطاب به وزیر می‌گوید: «از چه می‌ترسید؟ معلم فقط دادخواهی می‌خواهد. معلم فقط حقش را می‌خواهد. خجالت بکشید!»

آموزگاران معترض در استان مرکزی شعار دادند: «رئیسی، قالیباف، این آخرین پیام است؛ جنبش فرهنگیان آماده قیام است.»

اعتراضات سراسری با محوریت شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در استان‌هایی از جمله تهران، فارس، اصفهان، یزد، همدان، گیلان، خراسان رضوی، زنجان، کرمانشاه، قم، لرستان، البرز، بوشهر، کهگیلویه و بویر احمد و کردستان برگزار شد.

تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱
تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱

در این تجمع‌ها علاوه بر خواست اصلی «آزادی معلمان زندانی»، شعارهایی از جمله «یه سیسمونی کم بشه، مشکل ما حل می‌شه»، «سیسمونی رو رها کن، فکری به حال ما کن» و «وزیر بی‌کفایت، استعفا استعفا» سر داده شد.

اشاره معلمان معترض به سفر خانواده محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به ترکیه برای خرید سیسمونی نوزاد است که روز چهارشنبه نیز بسیاری از کاربران از جمله شماری از روزنامه‌نگاران با به کار بردن هشتگ‌های «سیسمونی گیت»، «سفره انقلاب» و «سیسمونی قالیباف» به آن واکنش نشان دادند.

محمد حبیبی، سخنگوی کانون صنفی معلمان، می‌گوید، در تهران «به دلیل فضای بسیار امنیتی» اجازه تجمع داده نشد. خیابان سپهبد قرنی از میدان فردوسی تا طالقانی تحت کنترل نیروهای امنیتی و انتظامی بود و اجازه تجمع نمی‌دادند.

گزارش‌ها حاکی از بازداشت ده‌ها معلم در تجمع امروز تهران است. چنان که آقای حبیبی می‌گوید، «۴۰ نفر از معلمان زن بازداشت شده» به بازداشتگاه وزرا انتقال یافته و «۳۰ نفر از معلمان مرد نیز به [کلانتری] گیشا» انتقال داده شده‌اند.

سخنگوی کانون صنفی معلمان، هویت چند تن از آموزگاران بازداشت‌شده را «شهرزاد قديری، عضو هيات مديره کانون صنفی معلمان و معصومه زمانی، معلم» و همچنین «علی گودرزی، معلم و قدرت فرقانی، معلم بازنشسته ۸۲ ساله» اعلام کرد.

تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱
تجمع سراسری معلمان ایران، یکم اردیبهشت ۱۴۰۱

با وجود ممانعت از تجمع معلمان در تهران، اعتراضات در استان‌های دیگر برگزار شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار گزارشی اعلام کرد که با برگزاری اعتراضات صنفی و معیشتی در ماه‌های گذشته علاوه بر بازداشت برخی فعالان صنفی معلمان، برای تعداد زیادی از آنها نیز پرونده قضایی تشکیل شده است.

بر اساس قطعنامه پایانی تجمع‌های اعتراضی یکم اردیبهشت، آموزگاران روز پنج‌شنبه برای مطالبه اجرای کامل طرح رتبه‌بندی و همسان‌سازی، اجرای اصل ۳۰ قانون اساسی و آموزش رایگان، و همچنین حق تشکل‌یابی و آزادی معلمان زندانی اعتراض کردند.

در این قطعنامه با تأکید بر اعتراضات سراسری مستمر معلمان در سال گذشته و ادامه شیوه نادرست پاسخگویی نهادهای حاکمیتی، آمده است: «وجود یک وزیر نالایق و بی‌کفایت در رأس وزارتخانه» آن را «به محلی برای برنامه‌ریزی و تدوین قوانین و آیین‌نامەهای ضدمعلم و ضدآموزشی تبدیل» کرده است که «تدوین ناقص آیین‌نامه رتبه‌بندی نمونه بارز این ناکارآمدی است.»

معلمان معترض آنچه را که به عنوان نظام رتبه‌بندی معلمان در مجلس شورای اسلامی تدوین و «پس از رفع ایرادها» در شورای نگهبان تأیید شد، سرهم‌بندی‌هایی می‌دانند که «حداقل‌های مطلوب معلمان» را نیز تأمین نمی‌کند.

XS
SM
MD
LG