به روزرسانی شده - یک منبع مطلع به صدای آمریکا گفت، مادران پویا بختیاری و ابراهیم کتابدار، از کشتهشدگان آبان ۹۸، که به همراه برخی از فعالان مدنی در شیراز بازداشت شده بودند، ساعاتی پیش آزاد شدند.
یک منبع آگاه عصر شنبه به صدای آمریکا گفت، نرگس محمدی، جعفر عظیمزاده، پوران ناظمی و مادران پویا بختیاری و ابراهیم کتابدار که قرار بود در حمایت از خانواده برادران افکاری مقابل زندان عادل شیراز تجمع کنند در مسیر این زندان توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل شدند. اما ساعاتی پس از بازداشت آزاد شدند.
پیشتر یک منبع مطلع، که به دلایل امنیتی نخواست نامش فاش شود، به صدای آمریکا گفت، ناهید شیرپیشه مادر پویا بختیاری، سکینه احمدی مادر ابراهیم کتابدار، از کشتهشدگان آبان ۹۸ روز شنبه ۲۲ خرداد ماه به همراه نرگس محمدی، سخنگو و نایب رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران، پوران ناظمی از امضاکنندگان بیانیه ۱۴ و جعفر عظیم زاده فعال حقوق کارگران، در شیراز بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند.
به گفته این فرد مطلع، این بازداشت در مسیر زندان عادلآباد شیراز روی داده بود و این افراد قرار بود برای همراهی خانواده افکاری، در اعتراض به ۲۸۰ روز بازداشت وحید و حبیب افکاری در سلولهای انفرادی مقابل زندان عادل شیراز دست به تجمع بزنند، اما پیش از رسیدن به زندان توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
پیشتر صدای آمریکا به نقل از توئیت سعید افکاری، برادر وحید و حبیب افکاری، در گزارشی اعلام کرده بود که برخی از اعضای خانواده این دو زندانی روز شنبه ۲۲ خرداد با حضور در مقابل زندان عادلآباد شیراز، دست به تجمع زدند و در پی این تجمع ماموارن لباس شخصی برخی از اعضای خانواده افکاری، از جمله مادر و پدر این دو زندانی سیاسی، را مورد «ضرب و شتم شدید» قرار دادهاند و گوشیهای همراه حاضرین را ضبط کردهاند.
برادران افکاری پیش از اعدام نوید افکاری، یکی از بازداشتشدگان در اعتراضات مردمی در تاریخ ۲۲ شهریور ماه، به همراه او به سلولهای انفرادی زندان عادلآباد منتقل شده و هر سه برادر مورد ضرب و جرح و شتم قرار گرفته بودند. وحید و حبیب افکاری تا به امروز به بندهای عمومی منتقل نشدهاند.
گفته میشود، همان زمان شکایتی بابت ضرب و شتم، با حضور رئیس دادگستری استان فارس و افرادی که گفته میشد از سوی پزشکی قانونی به زندان اعزام شده بودند، ثبت شده است.
نوید افکاری، کشتی گیر ۲۷ ساله ایرانی که شهریور ماه سال گذشته در شیراز اعدام شد، توسط جمهوری اسلامی به کشتن یک مامور امنیتی متهم شده بود. اتهامی که همواره از سوی آقای افکاری، خانواده، و وکلای او رد و گفته میشود صرفاً از اعترافات تحت شکنجه برای محکوم کردن نوید افکاری و برادران او استفاده شده است.
وحید و حبیب افکاری نیز در رابطه با اتهامات مشابهی به ترتیب به ۵۴ سال و ۲۷ سال زندان و تحمل مجازات شلاق محکوم شدهاند.
نهادهای حقوق بشری میگویند جمهوری اسلامی به طور عادلانه به اتهامات رسیدگی نمیکند و بعضا افرادی بیگناه محاکمه و حتی اعدام شدهاند. برای نمونه جمهوری اسلامی در دهه شصت، هزاران نفر را که محکومیت زندان داشتند، اعدام کرد.