لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۳۵

نگرانی نسبت به شیوع فلج اطفال در سوریه


مقامات «سازمان بهداشت جهانی» روز پنج شنبه نسبت به شیوع بیماری فلج اطفال در سوریه ابراز نگرانی کرده اند.

در حالی که حداقل ٢٢ مورد فلج اطفال در سوریه مشاهده شده است، مقامات بهداشت و درمان درصدد هستند تا با مشاهده اولین علائم شیوع این بیماری ویروسی فلج کننده با سرعت مقابله کنند. این اولین بار پس از گذشت ١٤ سال است که موارد فلج اطفال در سوریه مشاهده شده است.

اولیور روزنبائر، سخنگوی «سازمان بهداشت جهانی» گفته است بیشتر کودکان به فلج حاد و شلی جدی اعضا دچار شده اند که از جمله علائم بیماری فلج اطفال است. بنا به گفته این مقام، این موارد در کودکان زیر دو سال در دیر الزور مشاهده شده اند.

آقای روزنبائر به رویترز گفته است «٢٢ مورد فلج حاد و شلی حاد در این منطقه مشاهده شده است. همه این موارد را به عنوان شیوع فلج اطفال تلقی می کنند و به همین دلیل در پی یافتن سریع ترین واکنش برای مقابله با شیوع این بیماری هستند».

«سازمان بهداشت جهانی» وابسته به سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرد که دو مورد مشکوک به فلج اطفال شناسایی شده اند و این اولین مورد ظهور این بیماری از سال ١٩٩٩ تاکنون است.

وی افزوده است از ٢٢ مورد مشکوک به ابتلای به فلج اطفال، آزمایش های اولیه روی دو مورد مثبت بود و نتایج آزمایش های نهایی آزمایشگاه «سازمان بهداشت جهانی» در تونس قرار است هفته آینده اعلام شود اما احتمال تایید وجود ویروس فلج اطفال «بسیار بسیار محتمل است».

بیماری فلج اطفال واگیردار است و هیچ درمانی ندارد و فقط می توان با سه بار واکسیناسیون از آن پیشگیری کرد.

این مقام سازمان جهانی بهداشت یادآوری کرده است بیش از ١٠٠ هزار کودک زیر ٥ سال در دیر الزور در معرض ابتلای به فلج اطفال هستند. بخش بزرگی از مناطق حومه دیرالزور در دست مخالفان حکومت اسد است اما بخش هایی از خود شهر تحت کنترل نیروهای دولتی قرار دارند.

آقای روزنبائر می گوید «نگرانی اصلی کنونی این است که باید با سرعت بسیار واکسیناسیون انجام داد. قرار است از ماه نوامبر کارزارهای واکسیناسیون آغاز شود اما به دلیل وجود جنگ داخلی مقدمات تدارکاتی آن هنوز در دست بررسی است».
در شرایطی که هر روز حدود ٤ هزار آواره سوری کشور را ترک می کنند، قرار است کارزار واکسیناسیون در کشورهای همسایه نیز انجام شوند.

او می گوید به نظر می رسد بیشتر ٢٢ قربان این بیماری هرگز واکسینه نشده بودند و یا حتی یک دوز خوراکی واکسن فلج اطفال را دریافت نکرده اند.

(ویروس) فلج اطفال به سیستم عصبی حمله می کند و به مدت چند ساعت سبب فلج غیرقابل بازگشت می شود. در پاکستان، افغانستان و نیجریه بیماری فلج اطفال شایع است اما موارد پراکنده ای در کشورهای دیگر جهان نیز مشاهده می شود.

آقای روزنبائر در پاسخی در پرسش احتمال ورود این ویروس توسط رزمندگان خارجی که برای مبارزه از خارج به سوریه گفته است «اولین قدم تایید شناسایی ویروس و اطمینان از وجود ویروس فلج اطفال است و قدم بعدی این است که هر ویروس را از نظر ژنتیکی با دقت بررسی کنیم. امید ما این است که مبدا ورود ویروس به سوریه مشخص شود».
این مورد شیوع فلج اطفال تلاش های بین المللی برای ریشه کنی این بیماری را تحت الشعاع قرار می دهد و به بحران انسانی رو به وخامت سوریه ابعاد جدیدتری می دهد.

بنا به گزارش «سازمان بهداشت جهانی»، از زمان آغاز کارزار ریشه کنی بیماری فلج اطفال، موارد ابتلای به این بیماری در سراسر جهان از ٣٥٠ هزار مورد در سال ١٩٨٨ به ٢٢٣ مورد در سال ٢٠١٢ کاهش یافته است.

در طی سال جاری، به غیر از ٢٢ مورد فلج اطفال در سوریه که مورد تایید قرار نگرفته اند، ٢٩٦ مورد ابتلای به ویروس فلج اطفال در سراسر جهان مشاهده شده است .
XS
SM
MD
LG