فایزر روز چهارشنبه ۱۷ آذر اعلام کرد دز یادآور واکسن کرونای این شرکت ممکن است در مقابل گونه جدید امیکرون به اندازه کافی مصونیت ایجاد کند، حتی اگر مصونیت ایجاد شده توسط دو دز اولیه واکسن به طور قابلتوجهی کمتر به نظر میرسد.
به گزارش آسوشیتدپرس، شرکت داروسازی فایزر و شریک آن، شرکت زیست فناوری «بایو ان تک» اعلام کردند اگر چه ممکن است دو دز اول واکسن آنها به انداز کافی در مقابل گونه امیکرون مصونیت ایجاد نکرده باشد، ولی آزمایشهای آنها در محیط آزمایشگاهی نشان میدهد که تزریق یک دز یادآور، سطح پادتن مبارز علیه گونه امیکرون را در یک فرد تا ۲۵ درصد افزایش داده است.
نمونههای خونی که یک ماه پس از تزریق دز یادآور از افراد گرفته شده، نشان داده است که سطوح پادتن خنثیکننده گونه امیکرون مشابه مقادیری است که دو دز واکسن اولیه در مقابل گونههای پیشین ویروس ایجاد کرده بود.
دانشمندان هنوز نمیدانند گونه امیکرون تا چه حد میتواند خطرناک باشد. در حال حاضر گونه «بسیار مسری» دلتا مسئول بیشتر موارد بیماری کووید-۱۹ و مرگ و میر ناشی از آن در آمریکا و سایر کشورها است.
اما گونه امیکرون که در اواخر ماه گذشته، اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد، به طور غیر عادی دارای تعداد زیادی جهش است و دانشمندان در تلاش هستند هر چه سریعتر دریابند که چگونه به راحتی و به سرعت دارد شیوع مییابد، آیا بیماری ناشی از آن خفیفتر یا شدیدتر از گونههای قبلی است، و این که تا چه حد میتواند در مقابل واکسنهای گذشته مقاومت داشته باشد و پادتن ایجاد شده در بدن را دور بزند.
یافتههای جدید فایزر که در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام شد، مقدماتی هستند و هنوز مورد بررسی علمی قرار نگرفتهاند. اما فایزر و بایو ان تک اولین سازندگان واکسن کرونا هستند که دز یادآور را، که مقامات بهداشتی مردم را تشویق به دریافت آن میکنند، مورد بررسی قرار دادهاند تا ببینند آیا در ایجاد مصونیت فرق بزرگی ایجاد میکند یا نه.
دانشمندان حدس میزنند که جهش زیاد در پادتنها که از نتیجه تزریق دز سوم واکسن کرونا حاصل میشود، ممکن است کاهش اثربخشی دزهای قبلی را معکوس کند.
فایزر و بایو ان تک در حال حاضر بر روی تولید یک واکسن ویژه برای مقابله با گونه امیکرون - در صورت نیاز به آن - کار می کنند.