اعتراضات معیشتی در ایران دوشنبه با تجمع بازنشستگان شرکت مخابرات دستکم در شش استان ادامه یافت؛ همزمان شماری از تراکتورداران نیز در استان کرمان در اعتراض به قطع سوخت تجمع کردند.
بر اساس گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۱۸ تیر، تجمعهای هفتگی بازنشستگان مخابرات دستکم در استانهای تهران، اصفهان، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، و کردستان ادامه یافت.
در رشت، مرکز استان گیلان، بازنشستگان معترض با شعار «وزیر بیلیاقت، استعفا استعفا» خواهان کنارهگیری مقامات ارشد دولتی شدند.
در ارومیه، مرکز استان آذربایجان غربی نیز معترضان شعار دادند «شرکت شده بیچاره، مسئولینش تو خوابه»، «مخابرات ایران، قانون نمیپذیرد»، و «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»
در اصفهان بازنشستگان معترض شعار دادند: «مخابرات رها شده، اسیر قلدرا شده» و «اونی که حق ماها رو خورده، ستاده اجراییه.»
معترضان در کردستان نیز با شعار «بازنشسته داد بزن، حقت رو فریاد بزن» به اعتراض برخاستند.
همچنین، کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان» گزارش داده که در استان آذربایجان شرقی نیز شماری از بازنشستگان معترض در مقابل ساختمان مرکزی شرکت مخابرات در این استان تجمع کردند.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات از سال گذشته هر دوشنبه برگزار میشود. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۳ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
همزمان با اعتراضات معیشتی بازنشستگان، در رفسنجان استان کرمان نیز گروهی از تراکتورداران قطع سوخت را قطع معیشت دانستند و در اعتراض به آن در مقابل فرمانداری اعتراض کردند.
این تراکتورداران میگویند با کاهش سهمیه گازوئیل، معیشت آنها به خطر میافتد.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
جمشید اسدی اقتصاددان نیز پیشتر در زمینه رشد شاخص فلاکت در ایران در گفتوگو با صدای آمریکا پیشبینی کرده که وضعیت معیشتی و شرایط اقتصادی از آنچه که هست، بدتر نیز خواهد شد.