اعتراضات معیشتی در ایران روز دوشنبه ۳۰ مهر با تجمع بازنشستگان مخابرات در اعتراض به «بیعدالتی ستاد اجرایی و تعاون سپاه» به عنوان مالکان این شرکت، در دستکم هشت استان ادامه یافت. همزمان گزارشها حاکی از این است که بهای دلار و سکه در بازار ایران رو به فزونی است.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز دوشنبه ۳۰ مهر، اعتراضات بازنشستگان مخابرات دستکم در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، اصفهان، خوزستان، لرستان، کرمانشاه، و کردستان جریان داشت.
در این تجمعها و راهپیماییها شعارهایی از جمله «سهامدار ظالم، حق ماها رو خورده»، «ستاد اجرایی، حق ماها رو خورده»، «اجرای آییننامه، حق مسلم ماست»، «خیلی دروغ شنیدیم، عدالتی ندیدیدم»، «نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت»، و «بازنشسته میمیرد، ذلت نمیپذیرد» سر داده شد.
- گزارشهای تصویری
گیلان
اصفهان
اهواز
ایلام
کرمانشاه
سنندج
لرستان
اردبیل
مریوان - کردستان
آییننامه اجرایی ماده ۲۴ قانون خدمات کشوری مصوبه سال ۱۳۸۹ در خصوص وظایف قابل واگذاری و نحوه خرید خدمات از بخش خصوصی است که به موجب آن «تا برطرف شدن موانع واگذاری»، ارائه خدمات به نیروی کار کماکان به عهده دستگاه اجرایی، یعنی دولت، است. اما با گذشت ۱۴ سال از تصویب این آییننامه، و با توجه به اعتراضات مکرر و مداوم این بازنشستگان، به نظر میرسد نه «موانع واگذاری» برطرف شده و نه دستگاه اجرایی به وظایف خود در قبال معترضان عمل کرده است.
اعتراضات هفتگی بازنشستگان مخابرات ماهها است که به طور مستمر در جریان است. بهروز نشدن کمک هزینههای رفاهی در سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، بیتوجهی مدیریت به آییننامه ۸۹، مشکلات بیمه تکمیلی، و پرداخت نشدن مطالبات سالهای گذشته به نرخ روز، از جمله دلایل اعتراضات این بازنشستگان است.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در حالی است که همزمان با احتمال پاسخ تلافیجویانه اسرائیل به حمله موشکی جمهوری اسلامی، التهاب در بازارهای مالی در ایران همچنان ادامه دارد.
بنا بر گزارش وبسایت بنبست که تحولات نرخ ارزهای خارجی و طلا و سکه را در بازار ایران دنبال میکند، نرخ هر یک دلار آمریکا در بازار آزاد ایران امروز به ۶۵ هزار تومان رسید و قیمت هر یک سکه طلا ۵۶ میلیون تومان گذشت.
در همین زمینه، سیامک جوادی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته است که بازارهای مالی و پولی با هر نوع بیثباتی مثل کارد و پنیر است و از آن فرار میکنند.
به گفته او، اکنون به واسطه شوک ناشی از جنگ، سرمایهداران از داراییهای ریالیشان خروج کنند و دستکم به صورت مقطعی قیمت دلار بالا میرود و در حال حاضر جمهوری اسلامی با «ارزپاشی هنگفت» توانسته فعلا بهای دلار را به صورت غیرواقعی نگه دارد.