لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۰۶

از وحدت اصولگرایان خبری نیست؛ «تخریب» شروع شده است


از وحدت اصولگرایان خبری نیست؛ «تخریب» شروع شده است
از وحدت اصولگرایان خبری نیست؛ «تخریب» شروع شده است

بعد از رد صلاحیت برخی از منتقدان دولت احمدی نژاد توسط هیاتهای نظارت بر انتخابات، هنوز اصولگرایان بر سر فهرست مشترک برای انتخابات پیش روی مجلس به توافق نرسیده اند. اختلاف نظر گروه های اصولگرا بقدری افزایش یافته که برخی چهره های اصولگرا، خواستار توقف تخریب یکدیگر شده اند. اصولگرایان نگران اند که در صورت عدم اتحاد این طیف ، حامیان محمود احمدی نژاد و نامزدهای مستقل شانس پیروزی در انتخابات را داشته باشند.

انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی، پنجاه روز دیگر در ایران برگزار می شود.

هنوز اصولگرایان برای ارایه فهرستی مشترک از نامزدها یشان به توافق نرسیده اند و اختلاف بین گروه های سیاسی افزایش یافته است. محمدرضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری و دبیرکل جامعه روحانیت مبارز امروز خطاب به اصولگرایان گفته اگر وحدت نمی کنید، یکدیگر را تخریب نکنید.

آنچه رییس ۸۰ ساله ی مجلس خبرگان را به انتخابات ربط داده، تلاش او برای اتحاد اصولگرایان است.

یک سوی طیف اصولگرایان، محافظه کاران سنتی و چهره هایی چون حبیب الله عسگراولادی ، اسدالله بادامچیان و محمدرضا باهنر هستند و سوی دیگر، طیفی جوان تر از اصولگرایان مانند غلامحسین الهام، صادق محصولی، وکامران باقری لنکرانی از اعضای پیشین دولت محمود احمدی نژاد قرار دارند.

این دو گروه که به «جبهه متحد اصولگرایی» و «جبهه پایداری» معروف اند، هنوز بر سر یک فهرست مشترک توافق نکرده اند.

روز شنبه ، نشریه نه دی نزدیک به جبهه پایداری فهرستی از نامزدهای مشترک این دو گروه را منتشر کرد که با واکنش جبهه متحد اصولگرایی روبرو شد.

جبهه پایداری به آیت الله محمدتقی مصباح یزدی، نزدیک است. اما حضور و دیدارهای او هم اختلافات را کاهش نداده است. با اینکه از مصباح یزدی به عنوان پدر معنوی جبهه پایداری نام برده می شود اما غلامعلی حدادعادل که به جبهه متحد اصولگرایی نزدیک است، دخالت آیت الله مصباح را در تصمیم گیری های جبهه پایداری رد کرده است.

جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری دو گروه را رقیب خود می دانند: جریان انحرافی و برخی نمایندگان مستقل یا اصلاح طلب.

جریان انحرافی لقبی است که نزدیکان آیت الله خامنه ای به اسفندیار رحیم مشایی و دیگر همکاران احمدی نژاد داده اند.

محمود احمدی نژاد و نزدیکان او تاکنون چند نشست با حامیان خود برگزار کرده اند تا بتوانند در انتخابات مجلس اکثریتی از آن خود داشته باشند بخصوص که دولت در یکسال اخیر با مجلس اختلاف زیادی داشته است.

سه روز پیش آیت الله خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی خواستار «حضور پر شور مردم، پای صندوق های رای» شده بود اما برخی زمینه های حضور پرشور مردم برای شرکت در انتخابات را فراهم نمی دانند.

در هفته های گذشته، طیف اصلاح طلب در واکنش به انعطاف ناپذیری حکومت، قید شرکت در انتخابات را زد.

با اعلام رد صلاحیت های اولیه توسط هیات های اجرایی، تاکنون مشخص شده تعدادی از فعالان سیاسی میانه رو و حتی اصولگرا نیز رد صلاحیت شده اند که در میان انها نام علی مطهری و چند نماینده دیگر بچشم می خورد.

XS
SM
MD
LG