لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۲

امیکرون در جهان؛ اعمال قرنطینه و محدودیت‌های تازه؛ واکسینه‌نشده‌ها در معرض «سونامی» هستند


محدودیت‌های جدید برای مهار کردن موج جدید کرونا موجب اعتراضات گسترده برخی شهروندان اروپایی شده است. هلند - ۲۷ آذر ۱۴۰۰
محدودیت‌های جدید برای مهار کردن موج جدید کرونا موجب اعتراضات گسترده برخی شهروندان اروپایی شده است. هلند - ۲۷ آذر ۱۴۰۰

در حالی که بیمارستان‌های سراسر آمریکا هنوز به دلیل تعداد زیاد بیماران مبتلا به گونه دلتای ویروس کرونا با خستگی پزشکان، پرستاران، و سایر کارکنان دست به گریبان هستند، باید برای موج جدید بیماری ناشی از گونه بسیار مسری «امیکرون» آماده ‌شوند.

اما پزشکان در مورد چالش دیگری هشدار می‌دهند. دو داروی عمده و استاندارد که تاکنون از آنها برای درمان بیماری کووید-۱۹ استفاده شده، بعید است که بر روی سویه جهش‌یافته جدید اثر کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس، بیش از یک سال است که داروهای پادتن شرکت‌های داروسازی «ریجنران» و «ایلای لیلی» به خاطر توانایی‌ در پیشگیری از شدت گرفتن بیماری و پیشگیری از بستری شدن در بیمارستان، جزو درمان‌های اولیه و عمده کووید-۱۹ بوده‌اند.

اما هر دو شرکت بزرگ داروسازی اخیراً هشدار داده‌اند که آزمایش‌های انجام شده آنها در آزمایشگاه نشان داده است که تاثیر داروهای آنها در برابر گونه امیکرون که حاوی ده‌ها جهش است - و در نتیجه حمله پادتن به ویروس را سخت‌تر می‌کند - بسیار کمتر خواهد بود. در حالی که این شرکت‌ها می‌گویند قادر به ساختن پادتن‌های جدیدی هستند که گونه امیکرون را هدف بگیرند، انتظار نمی‌رود که این داروها‌ حداقل تا چند ماه دیگر عرضه شوند.

سومین داروی پادتن مربوط به شرکت داروسازی بریتانیایی «گلاسکو اسمیت کلاین» است که به نظر بهترین نوع برای مقابله با گونه امیکرون است. ولی این دارو به اندازه کافی در آمریکا وجود ندارد.

در این میان، مقامات بهداشتی و سران کشورها شهروندان را تشویق به واکسینه شدن و دریافت دز یادآور واکسن کرونا می‌کنند.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پس از آن که تعداد موارد مرگ و میر ناشی از کرونا از مرز ۸۰۰ هزار نفر گذشت، روز سه شنبه ۲۳ آذر ضمن اشاره به آن چه که آن را «یک نقطه عطف غم انگیز» خواند، مجدداً از آمریکایی‌هایی که واکسینه نشده‌اند خواست که خود و فرزندانشان واکسینه شوند و از آنهایی که واکسن زده اند خواست که دز یادآور را نیز بزنند.

کارشناسان بهداشت ابراز تاسف می‌کنند که بسیاری از مرگ‌و میرها در آمریکا به خصوص دلخراش بودند؛ چرا که این مرگ و میرها با واکسنی که در اواسط دسامبر سال ۲۰۲۰، یعنی یک سال پیش، در دسترس قرار گرفت و چند ماه بعد از آن تا اواسط ماه آوریل ۲۰۲۱ برای همه بزرگسالان در دسترس بود، قابل پیشگیری بود.

به گزارش شبکه خبری سی‌ان‌ان، ایالت متحده با شیوع مجدد ویروس کرونا مواجه است. بر اساس داده‌های دانشگاه جانز هاپکینز، این کشور تا روز شنبه به طور میانگین نزدیک به ۱۲۷ هزار مورد در روز مبتلا به ویروس کرونا داشت.

جاناتان راینر، تحلیل‌گر پزشکی سی‌ان‌ان، روز شنبه ۲۷ آذر گفت: «گونه امیکرون فوق‌العاده مسری است، به اندازه سرخک مسری است، و آن (سرخک) مسری‌ترین ویروسی است که تا کنون دیده‌ایم.»

وی هشدار داد که یک «سونامی» برای آمریکایی‌های واکسینه نشده در راه است.

  • اروپا

کشورهای سراسر اروپا نیز مجدداً محدودیت‌های سختگیرانه‌تری را برای مهار موج جدید بیماری کووید-۱۹ که این بار ناشی از گونه امیکرون است، به اجرا در آورده‌اند.

بنا بر گزارش سی‌ان‌ان، آفریقای جنوبی، بریتانیا، و دانمارک سه کشوری هستند که از یک ماه پیش یعنی هنگامی که اولین گونه امیکرون در آفریقای جنوبی شناسایی شد، بیشترین موارد ابتلا به این گونه جدیدی ویروس کرونا را گزارش داده‌اند.

به گزارش آسوشیتدپرس، با افزایش تعداد موارد کووید-۱۹، مقامات کشورهای فرانسه و اتریش، محدودیت‌های مسافرتی را تشدید کرده‌اند. پاریس آتش‌بازی شب سال نو را لغو کرده است. دانمارک تئاترها، سالن‌های کنسرت، پارک‌های تفریحی، و موزه‌ها را تعطیل کرده است. در ایرلند که به گفته مقامات بیش از نیمی از موارد کرونا ناشی از گونه امیکرون است، به بارها و رستوران ها از ساعت ۸ شب به بعد دستور خاموشی داده شده و تعداد افراد در گردهمایی های داخل و خارج از ساختمان محدود شده ‌است.

هلند هم با اعمال قرنطینه سراسری اولین قدم جدی را برای مقابله با موج جدید کرونا برداشت. در این کشور همه فروشگاه‌ها، بارها و رستوران‌های غیر ضروری از روز یکشنبه ۲۸ آذر تا ۲۴ دی تعطیل خواهند بود.

در بریتانیا، جایی که موارد بیماری تایید شده در یک هفته گذشته به رکورد دیگری رسید، دولت از قبل دستور الزام زدن ماسک در داخل ساختمان را وضع کرده بود و همینطور دستور داده بود که تمام افرادی که به کلوپ‌های شبانه یا گردهمایی‌های بزرگ دیگر می روند باید مدرک واکسیناسیون یا آزمایش منفی کرونای خود را پیش از ورود نشان دهند. ولی اکنون دانشمندان هشدار می دهند که دولت برای جلوگیری از پر شدن بیمارستان ها و فشار بر کادر درمانی باید حتی سخت‌گیری‌های بیشتری را اعمال کند.

بریتانیا و سایر کشورهای اروپا پس از اینکه داده‌های اولیه نشان داد که دو دز واکسن کرونا در مقابل گونه امیکرون مؤثر نیستند، کمپینی راه انداخته‌اند تا به تزریق دز یادآور واکسن سرعت ببخشند. مراکز خرید، کلیساها، و استادیوم های فوتبال بریتانیا هم به مراکز واکسیناسیون تبدیل شده‌اند.

در فرانسه نیز، دولت اعلام کرد که از روز چهارشنبه واکسیناسیون کودکان در گروه‌های سنی ۵ تا ۱۱ سال را آغاز خواهد کرد.

  • خاورمیانه

تعدادی از کشورها از جمله اسرائیل محدودیت‌های مسافرتی خود را به کشورهای بیشتری بسط داده اند.

اسرائیل که برای موج پنجم همه‌گیری کرونا آماده می‌شود، ۱۰ کشور دیگر از جمله آمریکا و کانادا را به لیست «قرمز» ممنوعیت پرواز اضافه کرده است.

با تایید مقامات اسرائیل، کشورهای ایالات متحده، کانادا، بلژیک، آلمان، مجارستان، ایتالیا، مراکش، پرتغال، سوئیس، و ترکیه در نیمه شب روز سه‌شنبه به لیست «قرمز» اضافه خواهند شد. بیشتر کشورهای آفریقایی، همینطور کشورهای بریتانیا، دانمارک، فرانسه، اسپانیا، امارات متحده عربی، ایرلند، نروژ، فنلاند، و سوئد از قبل در این لیست بودند.

در ایران، با شناسایی نخستین مورد ابتلا به گونه جدید امیکرون، مقامات کشور از افرادی که دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند خواستند که نوبت سوم خود را نیز در اسرع وقت دریافت کنند.

در همین حال، به نوشته ایسنا، دکتر مجید مختاری، عضو «کمیته عملی مقابله با کرونا» می‌گوید «امیکرون اکنون در سنین پایین‌تر دیده می‌شود، اما اگر [ویروس] تغییر رفتار دهد، ممکن است در سنین بالا هم مشکل‌ساز شود.»

بنا بر این گزارش، آقای مختاری گفته است که «کمیته علمی توصیه می‌کند تا چند هفته دیگر حتی ممکن است مدارس را تعطیل کنیم.»

او با نزدیک شدن به شب یلدا، بر استفاده از ماسک، پرهیز از تجمع، و حفظ فاصله اجتماعی تاکید کرده و گفته است که قدرت سرایت امیکرون دو تا سه برابر بیش از گونه دلتا است.

با شیوع ویروس کرونا در ایران و مرگ صدها نفر در روز، بسیاری به تصمیم اولیه آیت الله خامنه‌ای برای ممنوع کردن واکسن‌های موثر غربی اعتراض و وی را مسئول آن مرگ‌و‌میرها معرفی کردند.

XS
SM
MD
LG