باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، در جلسه ای با مقام های ارشد از کاخ سفید، وزارت خارجه، سازمان های اطلاعاتی، وزارت دفاع و وزارت خزانه داری، در جریان آخرین تحولات در جنگ با گروه داعش قرار گرفت.
آقای اوباما پس از این جلسه، که عصر پنجشنبه برگزار شد، شرایط در دو کشور عراق و سوریه را یکی از پیچیده ترین شرایطی خواند که جهان در دوران اخیر با آن مواجه شده است.
او گفت: "بار دیگر می گویم؛ من معتقدم آینده سوریه نمی تواند بشار اسد را در بر گیرد. برکناری اسد از قدرت تنها راه پایان جنگ داخلی و ایجاد اتحاد مردمی در جنگ با تروریست ها است. این موضوعی است که هنوز زمینه اختلاف اساسی بین ما و روسیه و ایران و برخی از نیروهای منطقه است. "
باراک اوباما گفت ترک مخاصمه هیچ ربطی به داعش ندارد و آمریکا در از بین بردن داعش رحم نمی کند.
او تاکید کرد که تشدید تلاش در مقابله با داعش در ماه های اخیر، نتایج مثبتی به همراه داشته است و ائتلاف جهانی به رهبری آمریکا در تضعیف داعش در عراق و سوریه موفق بوده است: "هر روز عملیات هوایی علیه داعش انجام می شود ، بیش از ۱۰ هزار حمله هوایی نیروهای داعش، زیر ساخت ها و تجهیزات سنگین آن را هدف قرار داده است. داعش از تابستان سال گذشته حتی یک تهاجم موفق در عراق و سوریه نداشته است."
باراک اوباما به موفقیت عراق در بازپس گیری شهر رمادی اشاره کرد و گفت، داعش حدود ۴۰ درصد از مناطق تحت تصرفش در عراق را از دست داده است: "امروز ما درباره مرحله بعدی در این جنگ، یعنی پیشروی علیه داعش در شهر هیت و گام بعدی یعنی پس گیری استان انبار و موصل گفتگو کردیم."
باراک اوباما صحنه پیشروی در جنگ علیه داعش در سوریه را نیز توصیف کرد: "در سوریه، ائتلافی از نیروهای داخلی داعش را عقب می رانند. از جمله در منطقه استراتژیک سد تشرین و اکنون در جنگ با داعش در شدادی هستند. آن ها داعش را در رقه تحت فشار گذاشته اند. جاده ها و خطوط تدارکاتی داعش را مسدود کرده اند."
رئیس جمهوری آمریکا همچنین گفت، ایالات متحده جنگ برای عقب راندن داعش را در ورای عراق و سوریه، در مناطقی که دچار ناآرامی و هرج و مرج هستند، مانند لیبی، گسترش خواهد داد.
باراک اوباما ضمن اشاره به تضعیف داعش در عضو گیری وکاهش عبور پیکارجویان خارجی از ترکیه برای پیوستن به داعش در سوریه گفت، بسیاری از پیکارجویان در حال ترک داعش هستند، زیرا برای بسیاری اکنون روشن شده است که داعش خلافت نیست، باند جنایتکاری است که می خواست خود را دولت نشان دهد.