لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۱

اسپانیا سفیر آمریکا در مادرید را احضار کرد


جیمز کوستوس، سفیر آمریکا در اسپانیا (نفر سمت چپ در تصویر). مادرید، دوشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۳
جیمز کوستوس، سفیر آمریکا در اسپانیا (نفر سمت چپ در تصویر). مادرید، دوشنبه ۲۸ سپتامبر ۲۰۱۳

به نوشته یک روزنامه اسپانیا، افشاگری ادوارد اسنودن حکایت از شنود بیش از ۶۰ میلیون مکالمه شهروندان اسپانیا در یک ماه دارد.

وزارت امور خارجه اسپانیا در پی طرح اتهاماتی علیه ایالات متحده مبنی بر شنود مکالمات تلفنی شهروندان اسپانیایی، جیمز کوستوس، سفیر آمریکا در اسپانیا را برای ادای توضیح احضار کرده است.

مادرید می گوید از شنود مکالمات شهروندانش توسط آژانس امنیت ملی آمریکا بی خبر بوده است. به نوشته شماره دوشنبه یک روزنامه اسپانیایی، محتوای مدارک محرمانه ای که ادوارد اسنودن، کارمند پیشین یک شرکت معظم خصوصی پیمانکار دولت آمریکا، منتشر کرده، حاکی از آن است که تنها طی یک ماه، بیش از ۶۰ میلیون مکالمه تلفنی شهروندان اسپانیا شنود شده است.

در پی انتشار این خبر، دولت آمریکا با انتقادات تازه ای مواجه شده که به دنبال انتقادهایی مطرح می شود که پس از انتشار خبر شنود مکالمات تلفنی انگلا مرکل، صدراعظم آلمان، و چند تن از رهبران دیگر اتحادیه اروپا طرح می شود.

از سوی دیگر، شماره دوشنبه روزنامه وال استریت جورنال در گزارشی، به نقل از چند مقام دولت آمریکا که نخواسته اند نامشان فاش شود، نوشته که رئیس جمهوری آمریکا از این شنودها اطلاع نداشته و طی چند ماه اخیر از انجام آنها آگاهی یافته است.

وال استریت جورنال می نویسد باراک اوباما دستور بررسی عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا را صادر کرد و در پی انجام این بررسی عملکرد بوده که کاخ سفید از این اقدامات آژانس امنیت ملی آگاه شده و دستور توقف اغلب این برنامه های شنود را صادر کرده است.

منابع نزدیک به کاخ سفید می گویند آقای اوباما تقریبا ۵ سال از دوران ریاست جمهوری اش را بدون اطلاع از این فعالیت گذرانده است.
گفته می شود که جاسوسان آژانس امنیت ملی آمریکا مکالمات تلفنی ۳۵ رهبر جهان را شنود می کرده اند.

اما یک روزنامه آلمانی به نام «بیلد آم زونتاگ» به نقل از یک مقام آژانس امنیت ملی آمریکا که نامش فاش نشده، نوشته است که آقای اوباما در سال ۲۰۱۰ طی گزارش عملکردی که از آژانس امنیت ملی آمریکا ارائه شده، در جریان این دست شنودها قرار گرفته است.

این گزارش ها و گزارش روزنامه «در اشپیگل» مبنی بر شنود مکالمات انگلا مرکل که طبق ادعای این روزنامه آلمانی از سال ۲۰۰۲ انجام شده، خشم و انتقاد بسیاری از رهبران سیاسی را برانگیخته است.

در اشپیگل در گزارش روز شنبه خود نوشته است که تنها تلفنی که به خانم مرکل تعلق دارد و توسط جاسوسان آمریکایی شنود نشده، تلفن دفتر کار وی است.

آلمان و برزیل مشغول تهیه پیش نویس قطعنامه ای برای ارائه به شورای امنیت سازمان ملل متحد هستند که مضمون آن صیانت از حریم شخصی در ارتباطات الکترونیک است.

دیپلمات های سازمان ملل می گویند این قطعنامه خواهان اعمال مفاد توافقنامه بین المللی حفظ حقوق مدنی و سیاسی در فعالیت های اینترنتی شده، اما در آن نامی از ایالات متحده برده نخواهد شد.
XS
SM
MD
LG