لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۳۶

تصمیم نروژ، اسپانیا و ایرلند برای شناسایی کشور فلسطینی‌ها؛ اسرائیل سفرای خود از دوبلین و اسلو را فرا خواند


نخست وزیر نروژ، یوناس گار استوره - آرشیو
نخست وزیر نروژ، یوناس گار استوره - آرشیو

نروژ، اسپانیا و ایرلند روز چهارشنبه دوم خرداد، اعلام کردند که کشور فلسطینی‌ها را در روز هشتم خرداد به رسمیت خواهند شناخت و ابراز امیدواری کردند که سایر کشورهای غربی از این اقدام پیروی کنند. در شرایطی که این تصمیم با استقبال تشکیلات خودگردان فلسطینی و گروه شبه‌نظامی حماس مواجه شد، اسرائیل سفرای خود را از ایرلند و نروژ فرا خواند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یوناس گار استوره، نخست‌وزیر نروژ، گفت که اسلو یک کشور مستقل فلسطینی‌ها را به رسمیت خواهد شناخت به این امید که این امر به صلح با اسرائیل کمک کند.

او افزود: «در بحبوحه یک جنگ، با ده‌ها هزار کشته و زخمی، باید تنها چیزی را که می‌تواند خانه‌ای امن برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها فراهم کند، زنده نگه داریم» و راه‌حل را «دو کشوری» دانست که «در صلح زندگی کنند».

پدرو سانچز، نخست‌وزیر اسپانیا، هم گفت که این تصمیم «با هدف سرعت بخشیدن به تلاش‌ها برای تضمین آتش‌بس در جنگ اسرائیل با حماس در غزه انجام شده است.»

او ابراز امیدواری کرد که این تصمیم «به سایر کشورهای غربی کمک کند تا این مسیر را دنبال کنند» و افزود: «هرچه تعدادمان بیشتر باشد، قدرت بیشتری برای برقراری آتش‌بس و دستیابی به آزادی گروگان‌های در دست حماس» وجود خواهد داشت و این روند «می‌تواند منجر به توافق صلح شود.»

ایرلند نیز ضمن اعلام این موضوع که کشور فلسطینی‌ها را به رسمیت می‌شناسد، بر «به رسمیت شناخته شدن موجودیت اسرائیل و حق آن برای برخورداری از امنیت و صلح با همسایگانش« تاکید کرد.

ایرلند همچنین خواستار بازگرداندن فوری همه گروگان‌های حماس شد که در غزه نگه داشته شده‌اند.

وزیر خارجه فرانسه : شرایط برای به رسمیت شناختن رسمی فلسطین به عنوان یک کشور هنوز برآورده نشده است.

به نوشته رویترز، مایکل مارتین، وزیر خارجه ایرلند، گفت که به رسمیت شناختن کشور فلسطینی‌ها بر اساس مرزهای ۱۹۶۷ است.

به نوشته رویترز، اسلوونی و مالت، دو عضو دیگر اتحادیه اروپا، در هفته‌های اخیر گفته بودند که قصد دارند کشور مستقل فلسطینی‌ها را به رسمیت بشناسند و «راه‌حل دو کشوری» را برای برقراری «صلح پایدار در منطقه» ضروری دانسته بودند.

این خبرگزاری اشاره کرد که پیش از این، حدود ۱۴۴ کشور از ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد، از جمله روسیه، چین و هند، این اقدام را انجام داده بودند اما تنها تعداد اندکی از ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا این تصمیم را اتخاذ کرده‌اند. سوئد در سال ۲۰۱۴ اولین عضو اتحادیه اروپا بود که این اقدام را انجام داد.

اسرائيل می‌گوید گروه‌ شبه‌نظامی حماس خواستار نابودی اين کشور است.

در این ارتباط، وزارت خارجه اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که دستور داده است که سفیران این کشور از ایرلند و نروژ را در واکنش به تصمیم این کشورها برای به رسمیت شناختن کشور فلسطینی به اسرائيل بازگردند.

یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائيل، گفت: کشورش «ساکت نخواهد ماند. ما مصمم هستیم که به اهداف خود برسیم: بازگرداندن امنیت به شهروندان‌مان، حذف حماس و بازگرداندن گروگان‌ها.»

در این حال، وزیر خارجه فرانسه روز چهارشنبه گفت: «شرایط برای به رسمیت شناختن رسمی فلسطین به عنوان یک کشور هنوز برآورده نشده است.»

استفان سژورن در بیانیه‌ای گفت: «این فقط یک موضوع نمادین یا یک مسئله موضع‌گیری سیاسی نیست، بلکه ابزاری دیپلماتیک در خدمت راه‌حل دو کشوری است که در کنار هم در صلح و امنیت زندگی می‌کنند.»

همچنین سخنگوی وزارت خارجه آلمان درباره تصمیم اسپانیا، ایرلند و نروژ بر حمایت برلین از «راه حل دو کشوری» تاکید کرد.

او گفت: «یک کشور مستقل فلسطین همچنان یک هدف قطعی سیاست خارجی آلمان است.»

این خبر به روز رسانی می‌شود

XS
SM
MD
LG