اسرائیل روز جمعه ۲۸ اردیبهشت، در دیوان بینالمللی دادگستری در واکنش به درخواست افریقای جنوبی از این نهاد بینالمللی برای توقف عملیات در رفح و عقبنشینی کامل از غزه، از ضرورت حملات نظامی خود برای نابودی حماس دفاع کرد و گفت: «افریقای جنوبی اتهام شنیع نسلکشی را به سخره میگیرد.»
گیلاد نوآم، وزیر دادگستری اسرائیل، پرونده آفریقای جنوبی را که اسرائیل را به نقض کنوانسیون نسلکشی متهم می کند، «کاملاً جدا از واقعیتها و شرایط» خواند.
وزیر دادگستری اسرائیل گفت: «هدف عملیات نظامی اسرائیل، غیرنظامیان نیستند، بلکه تروریستهای حماس هستند که از رفح به عنوان پایگاهی مستحکم استفاده میکنند که شبکهای از تونلها دارد تا از آنها برای جابه جایی گروگانها و شبهنظامیان از غزه استفاده کنند.»
او اضافه کرد: مواردی که افریقای جنوبی به آنها استناد میکند، حتی شواهدی برای اثبات رفتار غیرقانونی اسرائیل نیست، چه رسد به «نسل کشی» و افزود: «دستور دادن به اسرائیل برای خروج نیروهایش، به منزله صدور حکم اعدام برای گروگانهای باقی مانده در غزه است.»
گیلاد نوآم گفت: «افریقای جنوبی اتهام شنیع نسلکشی را به سخره میگیرد» و با اشاره به کنوانسیون بینالمللی پیشگیری و مجازات نسلکشی، اتهام افریقای جنوبی را «سوءاستفاده کریه از مقدسترین کنوانسیون» جهانی توصیف کرد.
این کنوانسیون همه کشورها را ملزم میکند تا برای جلوگیری از نسلکشی اقدام کنند و دیوان بینالمللی دادگستری که به اختلافات بین دولتها رسیدگی میکند، به این نتیجه رسیده است که آفریقای جنوبی حق دارد این پرونده را مطرح کند.
دهها معترض طرفدار اسرائیل در بیرون از محل دیوان در لاهه تجمع کردند و عکسهایی از گروگانهایی که حماس در ۱۵مهر به گروگان گرفته بود را به نمایش گذاشتند و خواستار آزادی فوری آنها شدند.
شبهنظامیان حماس در حمله ۱۵ مهر به اسرائیل ۱۲۰۰ تن را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را گروگان گرفتند. از این تعداد حدود ۱۰۰ تن دو ماه بعد طی توافقآتش بس آزاد شدند.
در این حال، یک مقام ارشد حماس روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت، مدعی شد که ۷۰ درصد گروگانهای حماس جان خود را از دست دادهاند.
خلیل الحیه در گفتگو با شبکه «المنار»، رسانه وابسته به حزبالله لبنان، گفت اسرائیل میخواهد «اسرای خود» را با قوه نظامی آزاد کند؛ اما نمیداند که ۷۰ درصد آنها در بمبارانها کشته شدهاند.
جلسات این هفته دیوان بینالمللی دادگستری در لاهه هلند فقط بر صدور اقدامات اضطراری متمرکز است و احتمالاً سال ها طول میکشد تا بتواند در مورد اتهام اصلی نسلکشی تصمیم بگیرد.
به گزارش «تایمز اسرائیل»، یسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل، روز جمعه، پس از دومین روز جلسات دیوان بینالمللی دادگستری گفت هیچ چیز اسرائیل را از دفاع از خود باز نمیدارد.
او در بیانیهای میگوید: «من تیم حقوقی اسرائیلیمان را ستایش میکنم که با افتخار ما را در دیوان بینالمللی دادگستری لاهه در برابر نمایش ریاکارانه آفریقای جنوبی نمایندگی کردند.»