لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۱۲

آمریکا از کره شمالی خواسته دست‌کم ۶۰ تا ۷۰ درصد زرادخانه هسته‌ای خود را کاهش دهد


سایت خبری «وکس» در مطلبی اختصاصی به نوشته «الکس وارد» می نویسد مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، به کره شمالی گفته است که زرادخانه هسته ای خود را بین ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش دهد.

به نوشته «وارد»، دولت ترامپ یک جدول زمانی رسمی به کره شمالی داده است تا روند عاری سازی هسته ای را آغاز کند، و پیونگ یانگ، این جدول زمانی را چندین بار رد کرده است.

او می نویسد، این امر نشان می دهد حتی پس از چند ماه مذاکره میان واشنگتن و پیونگ یانگ، پیشرفت کمی برای پایان دادن به تهدیدات هسته ای کره شمالی حاصل شده است.

نویسنده می گوید جزئیات جدول زمانی پیشنهادی آمریکا که قبلا گزارش نشده بود، از این قرار است: کره شمالی ۶۰ تا ۷۰ درصد کلاهک های هسته ای خود را طی ۶ تا ۸ ماه به آمریکا یا یک طرف ثالث مثل یک کشور دیگر بدهد تا از کره شمالی خارج شود.

نویسنده وکس در گزارش خود می گوید مشخص نیست که آمریکا در ازای این اقدام کره شمالی، به جز کاهش تحریم ها و خروج نام آن از فهرست کشورهای حامی تروریسم، چه چیز دیگری پیشنهاد کرده است.

او به نقل از دو فرد آشنا به مذاکرات می گوید مایک پمپئو چندین بار طی دو ماه گذشته این پیشنهاد را به مذاکره کنندگان کره شمالی ارائه کرده است اما آنها که رهبریشان را «کیم یونگ چول» از دستیاران ارشد رهبر کره شمالی بر عهده دارد، هر بار پیشنهاد پمپئو را رد کرده اند.

طبق این گزارش، کره شمالی هنوز به آمریکا اعلام نکرده است که دقیقا چند بمب هسته ای دارد. نویسنده وکس می گوید یک منبع به او گفته است در حال حاضر، هدف اصلی پمپئو صرفا این است که کره شمالی رسما بگوید چه میزان تسلیحات هسته ای دارد.

پیشتر، واشنگتن پست در ۳۰ ژوئن گزارشی داده بود که مقامات اطلاعاتی آمریکا معتقدند کره شمالی قصد دارد تعداد تسلیحات هسته ای خود را پنهان کند، که طبق برخی برآوردها حدود ۶۵ بمب هسته ای است.

کاخ سفید موضوع درخواست پمپئو را تکذیب نکرده است و برای اظهارات بیشتر این نشریه وکس را به وزارت خارجه ارجاع داده اند و وزارت خارجه هم به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخی نداده است.

گزارش وکس می گوید اکنون این سوال مطرح است که آیا پمپئو و یا ترامپ، بار بعدی که با همتایان خود دیدار کنند، دوباره این درخواست را تکرار خواهند کرد یا خیر و آیا کره شمالی آن را قبول خواهد کرد یا نه اما برخی از کارشناسان می گویند ممکن است دو طرف در راستای همین خطوط مطرح شده، به توافقی برسند.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG