لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ ایران ۱۱:۱۴

سازمان ملل: هکرها و تبهکاران کره شمالی با شبکه‌های پول‌شویی آسیا مشارکت می‌کنند


FILE - Pedestrians walk past an exterior wall of Sony Studios in Los Angeles, California, Dec. 4, 2014. That year, Sony became the victim of a cyber hack by North Korean operatives from the Lazarus Group
استوديوي فيلمبرداري سوني در لس آنجلس، يکي از قربانيان حملات سایبری گروه لازاروس کره شمالی - عکس از آرشیو

سازمان ملل متحد می‌گوید هکرهای کره شمالی و کلاهبرداران و قاچاقچیان مواد مخدر در آسیای جنوب شرقی به طور مشترک از شبکه‌های پولشویی و بانکی زیرزمینی استفاده می‌کنند و قمارخانه‌ها و صرافی‌های رمزارز مکان‌های اصلی این نوع جرایم سازمان‌یافته هستند.

دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد در گزارشی که روز دوشنبه ۲۵ دی منتشر شد، بدون اشاره به جزئیات اعلام کرد که «چندین نمونه» از این بهره‌برداری مشترک توسط هکرها، از جمله «گروه لازاروس» کره شمالی، را در منطقه «مکونگ» - از جمله در کشورهای میانمار، تایلند، لائوس، و کامبوج - مشاهده کرده است.

رویترز نوشته که در تماس تلفنی در مورد گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، فردی در نمایندگی کره شمالی در سازمان ملل در ژنو، بدون ذکر نام خود، گفت که «با این موضوع آشنا نیست» و گزارش‌های قبلی درباره لازاروس «همه گمانه‌زنی و اطلاعات نادرست» بوده است.

گروه لازاروس، که آمریکا می‌گوید تحت کنترل سازمان اطلاعات کره شمالی است، به دست داشتن در یک رشته حملات سایبری و باج‌افزارهای شناخته شده متهم شده است. وجوه دزدیده شده توسط هکرهای کره شمالی منبع اصلی تأمین مالی پیونگ یانگ و برنامه‌های تسلیحاتی آن است.

در گزارش دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد آمده که قمارخانه‌ها و مراکز تفریحی آسیای جنوب شرقی، که قمار افراد ثروتمند و مبادلات غیرقانونی رمزارزها را تسهیل می‌کنند، به «قطعه‌های اساسی» ساختار بانکی مورد استفادهٔ جرایم سازمان‌یافته در منطقه تبدیل شده‌اند.

بنا بر این گزارش، قمارخانه‌ها به طور غیرقابل شناسایی قادر به «جابه‌جایی و شست‌و‌شوی حجم عظیمی از رمزارز و پول نقد، و ایجاد کانال‌هایی برای ادغام مؤثر میلیاردها دلار عواید مجرمانه در سیستم مالی رسمی» هستند.

در همین رابطه، نقش جمهوری اسلامی در حملات سایبری به آمریکا و دیگر کشورها هم قابل ذکر است. صدای آمریکا پیشتر به نقل از تایمز اسرائیل گزارش داده بود که هکرهای ایرانی با جا زدن خود به عنوان شرکت امنیت سایبری آمریکایی «اف۵»، ایمیلی ساختگی را به مقامات فناوری اطلاعات چندین شرکت و سازمان اسرائیلی ارسال کردند. این ایمیل حاوی دستورالعمل‌هایی برای دانلود چیزی است که در ظاهر یک به‌روزرسانی، اما در واقع نوعی بدافزار است.

همچنین، آن نوبرگر معاون مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا، در مصاحبه‌ای در ۱۸ آذر گفت که حملات اخیر گروه هکری ایرانی «سایبر اونجرز» به چندین سازمان آمریکایی پیچیده نبوده و «تأثیر حداقلی» بر سامانه آب گذاشته است.

منابع: رویترز و گزارش‌های پیشین صدای آمریکا

XS
SM
MD
LG