لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۵۵

انتقاد یک روزنامه از دولت رئیسی؛ آمارهای اقتصادی از داخل و خارج دروغ است


تورم مهمترین چالش اقتصاد ایران که معیشت بخش بزرگی از جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.
تورم مهمترین چالش اقتصاد ایران که معیشت بخش بزرگی از جامعه را تحت تاثیر قرار داده است.

یکی از روزنامه چاپ تهران در یادداشتی دولت ابراهیم رئیسی را به ارائه آمار و اطلاعات «غیر واقعی» از شرایط اقتصادی داخلی و خارجی متهم کرد.

روزنامه «شرق» نوشت که هدف از این اقدام این است که هم خود و هم مردم، به‌ویژه دهک‌های پایین جامعه را متقاعد کنند که وضعیت مردم ایران در قیاس با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای منطقه اگر بهتر نباشد، بدتر هم نیست.

بنابر ادعای روزنامه «شرق» این شگرد در میان بعضی از مدیران رده‌ پایین شیوع یافته است و با ذکر مواردی از این یا آن کشور که خیلی از آنها با واقعیت فاصله دارند، «می‌خواهند به مردم بگویند خدا را شکر کنید.»

این روزنامه یکی از طرفداران جمهوری اسلامی را مورد نقد قرار داده و تاکید کرده که «به‌تازگی یکی از همین شخصیت‌ها که از یک موقعیت متوسط رو به پایین در سال‌های پیش، اکنون به سرمایه و دارایی‌های افسانه‌ای چندین هزار میلیاردی رسیده است و البته سعی دارد ادای فقرا را دربیاورد، ذکر کرده است یکی از اعضای حزب کمونیست چین به ایشان گفته درآمد روزانه هر چینی یک دلار است.»

اشاره روزنامه شرق به ادعای محمدرضا باهنر دبیرکل «جبهه پیروان خط امام و رهبری» و عضو «مجمع تشخیص مصلحت نظام» است که دوم بهمن ماه در مصاحبه‌ای گفته بود که «با یکی از مقامات حزب کمونیست چین ملاقات داشتم؛ گفت ما در کشورمان فقیر نداریم. گفتم خط فقر شما چقدر است؟ گفت دو دلار در روز، یعنی ماهی ۶۰ دلار که می‌شود ۳ میلیون تومان ما.»

باهنر تاکید کرده بود که «همین چینی‌ها الان ۲۰ تریلیون دلار ذخیره ارزی دارند ولی هر شهروند چین با روزی ۱ دلار زندگی می‌کند.»

روزنامه «شرق» بخش دیگری از مقامات و حامیان دولت رئیسی را که به دنبال افزایش قیمت بنزین هستند را نیز مورد اشاره قرار داده و نوشته است اینها با مقایسه قیمت بنزین در کشورهای حاشیه خلیج فارس با ایران معتقدند که «بر اثر شایستگی، لیاقت و کاردانی ناشی از سیاست‌های اقتصادی مدیران به‌ویژه در دولت سیزدهم، قیمت هر لیتر بنزین در نرخ سهمیه‌ای دولتی هزار و ۵۰۰ تومان و آزاد سه هزارتومان است» که مصرف بواسطه مصرف بی‌رویه مردم و در راستای منافع ملی و کشور باید محدود شود.

روزنامه «شرق» در گزارش خود تاکید کرده که درآمد سرانه چین در سال ۲۰۲۱ به ۹۴۰ دلار آمریکا ارتقا یافته که ۱۱۲ درصد در مقایسه با سال ۲۰۱۲ میلادی افزایش داشته است.

همچنین رشد اقتصادی چین نیز در این سال بیش از ۸ درصد اعلام شده که نشان دهنده متوسط درآمد روزانه ۱۳ دلاری برای هر چینی است.

نویسنده در رد ادعای بنزین ارزان در ایران نیز نوشته است که در یک قیاس «مع‌الفارق ساختگی» می‌گویند قیمت بنزین مفت است؛ به‌همین‌دلیل مردم آن را به باد می‌دهند؛ اما نمی‌گویند درآمد سرانه امارات ۳۵ ‌هزار و ۹۳۶ دلار، بحرین ۲۵ هزار دلار، قطر ۶۲‌هزار و ۵۰۰ دلار و ایران دوهزار و ۷۵۹ دلار است.

نویسنده تاکید کرده است که این شیوه «قیاس مع‌الفارق، اگر عوام‌فریبی نباشد، ناشی از ناآگاهی یا آلوده به اغراض سیاسی است.»

XS
SM
MD
LG