لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۴۶

نرگس محمدی: جمهوری اسلامی با «فلاکت، انزجار و تزلزل هراس‌آلود» مواجه است


نرگس محمدی. آرشیو
نرگس محمدی. آرشیو

نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی، در مطلبی که در صفحه اینستاگرام او منتشر شده گفته است: «کشتار و اعدام جوانان در خیابان و در زندان، و بازداشت و شکنجه و حبس زنان و مردان، اگرچه ملتی را به اندوه نشانده اما حکومت را با فلاکت، انزجار و تزلزل هراس‌آلودی مواجه کرده است.»

این فعال حقوق بشر ۵۱ ساله که در زندان اوین است، در مطلبی که در صفحه اینستاگرام او منتشر شده، به مناسبت سالگرد «جنبش انقلابی زن، زندگی، آزادی» گفته است: «تشدید سرکوب حکومت، نه از سر اوج قدرت که از حضیض ذلت است و زنان به عنوان رادیکالترین نیروی جنبش، ستم فشرده شده ۴۴ ساله حکومت دینی را با قدرتی چند برابر بر سرش کوبیده اند.»

به گفته خانم محمدی، «حکومت اگرچه خیابان را با سرکوب خشونت بار از تظاهرات گسترده خلوت کرده اما نتوانسته خیابان را از آن خود کند.»

سخنگوی زندانی کانون مدافعان حقوق بشر در بخش دیگری از مطلب خود با اشاره به سالگرد کشته شدن مهسا امینی نوشته است: «روز ۲۵ شهریور، روز ثبت ظلم حکومت استبدادی دینی علیه زنان ایران است. این روز در کنار پدر و مادر مهسا و دست در دست هم صدای فریاد اعتراض انقلابی باشیم و همه مان با هر امکان و نشان در هر صحن و خیابان، نمایش اعتراض باشیم.»

نرگس محمدی، این هفته «به دلیل رعایت نکردن حجاب اجباری در حضور مقامات زندان» مورد «ضرب و شتم» قرار گرفته بود.

بر اساس گزارشی که در صفحه اینستاگرام نرگس محمدی منتشر شد، «ضرب و شتم و توهین» این زندانی سیاسی در روز دوشنبه ۲۰ شهریور به علت «نپوشیدن حجاب اجباری در حضور مقامات زندان» بوده است.

بنا بر این گزارش، خانم محمدی همراه یکی از زندانیان بیمار به بهداری زندان اوین رفته بود که یک مأمور به علت نداشتن حجاب او را «دیوانه» خطاب کرد و با توهین به او حمله کرد.

در این گزارش تأکید شد که «هادی محمدی افسر جانشین، روح‌الله توسلی معاون سلامت» و «فردی به نام محمدی رییس حفاظت زندان و معاون او همراه با دو مراقب زن شاهد ضرب و شتم و توهین به خانم محمدی بوده‌اند.»

نرگس محمدی در ایران بارها زندانی شده است. او در‌ مهر سال ۹۹، پس از تحمل پنج سال زندان آزاد شد، اما با تشکیل پرونده جدید، در خرداد ۱۴۰۰ به اتهام «تبلیغ علیه نظام»، «تحصن در دفتر زندان»، «تمرد از ریاست و مقامات زندان» و «تخریب شیشه‌ها» و «افترا»، به ۸۰ ضربه شلاق تعزیری و ۳۰ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

این فعال حقوق بشر دوباره از آبان ۱۴۰۰ زندانی شد. او در یک سال گذشته نیز از زندان بارها به مسائل مختلف اعتراض کرده و به دلیل موضع‌گیری‌هایش، به «فعالیت تبلیغی» علیه نظام جمهوری اسلامی محکوم شده است.

مجازات‌های قوه قضائیه علیه نرگس محمدی با دادن یک حکم جدید دیگر به ۱۰ سال و ۹ ماه زندان و ۱۵۴ ضربه شلاق افزایش پیدا کرد.

نرگس محمدی در اردیبهشت سال جاری، جایزه جهانی «آزادی مطبوعات» را به طور مشترک با نیلوفر حامدی و الهه محمدی، روزنامه‌نگاران زندانی از یونسکو گرفت و در خرداد، برنده جایزه «آزادی نگارش» از سوی انجمن قلم آمریکا شد.

XS
SM
MD
LG