لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۸ مهر ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۵

خانواده نرگس محمدی برای دریافت جایزه صلح نوبل به نمایندگی از او وارد نروژ شدند


کیانا (سمت چپ) و علی (وسط) فرزندان نرگس محمدی به همراه تقی رحمانی همسر او در نروژ - ۷ دسامبر ۲۰۲۳
کیانا (سمت چپ) و علی (وسط) فرزندان نرگس محمدی به همراه تقی رحمانی همسر او در نروژ - ۷ دسامبر ۲۰۲۳

صفحه اینستاگرام مؤسسه نوبل در نروژ روز پنجشنبه خبر داد که خانواده نرگس محمدی برای شرکت در مراسم اهدای جایزه صلح نوبل وارد اسلو شدند و آن‌ها در روزهای آینده نماینده خانم محمدی خواهند بود.

بنیاد نوبل چهاردهم مهر ماه نرگس محمدی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، را به عنوان برنده جایزه صلح ۲۰۲۳ معرفی کرد. او بعد از شیرین عبادی، دومین ایرانی است که جایزه صلح نوبل را از آن خود می‌کند.

نشانی روی دعوت‌نامه برنده جایزه صلح نوبل امسال، خود گویای همه چیز است: «خانم نرگس محمدی، زندان اوین، تهران، ایران.»

به دنبال اعطای جایزه نوبل به نرگس محمدی ۵۱ ساله موج درخواست ها از داخل و خارج ایران برای آزادی او به راه افتاد، اما این درخواست ها بدون پاسخ ماند و او همچنان در زندان است، چه رسد به اینکه امکان حضور در این رویداد درخشان در پایتخت نروژ را پیدا کند.

به جای نرگس، فرزندان دوقلوی او علی و کیانای ۱۷ساله خواهند بود که در مراسم اهدای جوایز شرکت و سخنرانی خواهند کرد و پیام مادری را که به شدت به او افتخار می‌کنند اما نزدیک به ۹ سال است که او را ندیده‌اند، با مردم در میان می‌گذارند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، علی می‌گوید: «ما ناراحت نیستیم. ما بسیار مفتخریم که می‌توانیم صدای مادرمان باشیم و تمام تلاش خود را برای پیشبرد کارها انجام می‌دهیم. این جایزه عزم ما را برای رفتن تا آخر تقویت می‌کند.»

او تاکید کرد که این جایزه فقط برای مادرش نیست، بلکه این جایزه برای تمام زنان و مردان ایرانی است که در جنبش اعتراضی که در سپتامبر ۲۰۲۲ علیه مقامات روحانی ایران، قیام کردند.

خواهر دوقلوی او، کیانا، با افتخار لباسی را که برای مراسم خریده بود نشان داد، اما تاکید کرد: «حتی اگر با پیژامه هم بروم، پیام مهم است، سخنرانی برایم مهم است.»

بر اساس این گزارش، نرگس محمدی متن این سخنرانی را از زندان نوشته و این پیام به سلامت به دست خانواده‌اش رسیده است، اما آن‌ها گفتند که فقط در آخرین لحظه آن را می‌خوانند تا پیام آن را با دیگران در میان بگذارند.

در میان همه هیجان‌های سفر به اسلو، خانواده نرگس می‌دانند که جایزه‌ای که اعطای آن به سرعت توسط مقامات جمهوری اسلامی محکوم شد، کمک چندانی به او نمی‌کند تا راهی برای خروج از زندان اوین در تهران پیدا کند.

خبرگزاری فرانسه از قول کیانا نوشته است: «آن‌ها نسبت به مادرم نفرتی بی‌پایان دارند و چون او جایزه نوبل را برد، آزادی او تقریبا غیرممکن خواهد شد. من ترجیح می‌دهم پیش‌بینی نکنم و ناامید نشوم.»

آخرین دوره زندان نرگس محمدی با بازداشت او در نوامبر ۲۰۲۱ آغاز شد و او درگیر پرونده‌های متعددی است که به گفته هواداران، با فعالیت‌های حقوق بشری او مرتبط است.

زندان زندگی این خانواده را رقم زده، تقی رحمانی نیز خود به عنوان یک فعال سیاسی کهنه کار، یک دهه پیش از آمدن به فرانسه، بارها در جمهوری اسلامی زندانی شده است.

تقی رحمانی می گوید اعطای جایزه به نرگس محمدی «مشکلات زیادی» برای همسرش در داخل زندان اوین ایجاد کرده و آخرین محدودیت، قطع کامل حق تماس تلفنی اوست که هنوز برقرار نشده است.

آقای رحمانی در عین حال تاکید کرد که «از این جایزه بسیار خوشحال است، زیرا صدای او (نرگس) بلندتر در جهان شنیده خواهد شد.»

مراسم اهدای جوایز نوبل امسال روز ۱۹ آذر در شهرهای اسلو و استکهلم برگزار می‌شود. علی و کیانا رحمانی به نمایندگی از طرف نرگس محمدی در این مراسم شرکت خواهند کرد، دیپلم افتخار و مدال طلای نوبل محمدی را در تالار شهر اسلو دریافت می‌کنند، و از طرف مادرشان سخنرانی می‌کنند.

XS
SM
MD
LG