سال جدید میلادی برای دوستداران هنر هفتم به معنی آغاز رقابتهای جایزه سینمایی اسکار است و چهرههای جهان فیلم برآنند در بخشهایی همانند کارگردانی، فیلمبرداری، و نقشآفرینی بخت خود را محک بزنند.
استیون سپیلبِرگ، فیلمساز سرشناس آمریکایی، فیلم معروف «داستان وستساید» را بازسازی کرده است.
او میگوید حکایت دو دلداده در دو دسته رقیب در شهر نیویورک، امروزه همان قدر معتبر است که بیش از ۶۰ سال پیش بود. به گفته آقای اسپیلبرگ، «اختلافات بین افراد با ذهنیتهای متفاوت به اندازه زمانه، کهن است.»
انتظار میرود نسخه بازسازی شده «داستان وست ساید» در چندین رشته نامزد دریافت جوایز سینمایی اسکار شود.
در این حال، فیلمی با عنوان «کوچه کابوس» (Nightmare Alley) در میان برندگان احتمالی اسکار امسال است. این فیلم ماجرای یک مرد انزواطلب را بیان میکند که به یک گروه کارناوال سیار میپیوندد. گیلرمو دِل تورو ،کارگردان فیلم، میگوید این کار سینمایی منعکسکننده تشویش خاطر در این عصر و پروراندن رویای آمریکا در سر است.
یکی دیگر از فیلمهای مطرح برای دریافت اسکار، فیلم «بالا را نگاه نکن» (Don’t Look Up) است. نقشآفرینان اصلی این فیلم، که داستان آن درباره برخورد قریب الوقوع یک ستاره دنبالهدار با کره زمین است، لئوناردو دی کاپریو و جنیفر لورنس هستند.
فیلم شاه ریچارد (King Richard) نیز در هفتههای منتهی به مراسم اعطای جوایز اسکار سر و صدایی به پا کرده است. این کار سینمایی داستان واقعی وِنوس و سِرینا ویلیامز، دو ستاره تنیس جهان، است که به عنوان دو دختر سیاهپوست از یک محله بد در شهر لوس آنجلس برمیخیزند و به اوج جهان تنیس حرفهای دست می یابند. در این فیلم ویل اسمیت، هنرپیشه سیاهپوست محبوب تلویزیون و سینمای آمریکا، نقش پدر دو دختر تنیسباز را ایفا میکند. ونوس ویلیامز به صدای آمریکا گفت که این فیلم توانمندی دختران سیاهپوست را منعکس میکند.
فیلم «بِلفاست» به کارگردانی کنت برانا، فیلمساز و نقشآفرین بریتانیایی، از دیگر فیلمهای مورد بحث در صحبتهای مرتبط با اسکار است که حکایت خشونتهای سیاسی و قومی دهه ۱۹۶۰ میلادی در پایتخت ایرلند شمالی را به تصویر میکشد.
به گفته برانا، این فیلم بیانگر احساسی از همدلی و احترام و گرامیداشت تفاوتهای میان انسانها است؛ مشخصاتی که در جهان پرکشمکش امروز آشکار و مبرهن است.