لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۰۱

نامه مادر امیر حکمتی به باراک اوباما


مصاحبه از پیش ضبط شده امیررضا حکمتی در مکانی نامعلوم در حال اعتراف به جاسوسی برای آمریکا که دی ۱۳۹۰ از تلویزیون ایران پخش شد.
مصاحبه از پیش ضبط شده امیررضا حکمتی در مکانی نامعلوم در حال اعتراف به جاسوسی برای آمریکا که دی ۱۳۹۰ از تلویزیون ایران پخش شد.

در نامه مادر امیر حکمتی به پرزیدنت اوباما آمده «امیر در زمان خطر به یاری کشورش شتافت، و حال او به کمک کشورش نیاز دارد. »

مادر امیررضا حکمتی، ایرانی-آمریکایی که نزدیک به سه سال است در ایران در حبس به سر می برد، در نامه ای به رئیس جمهوری آمریکا از وی خواسته «لطفاً در گفتگو بر سر برنامه اتمی با ایران، امیر مرا هم به یاد داشته باشید.»

نامه بهناز حکمتی، مادر امیر، حاکی از آن است که خانواده حکمتی امیدوار است ایالات متحده با استفاده از قدرت خود در گفتگوهای اتمی با ایران، آزادی امیر را هم به دست بیاورد. نسخه ای از این نامه دیروز (جمعه ۲۷ تیرماه) – اندکی پیش از انتشار خبر توافق ایران با شش قدرت جهانی مبنی بر تمدید گفتگوهای اتمی در وین برای چهارماه دیگر – ارسال شد.

توافق موقت میان ایران با گروه ۵+۱ فردا یکشنبه به پایان می رسد. دیپلمات های دست اندرکار گفتگوهای اتمی ایران تمدید مهلت گفتگوها را پیشنهاد کردند.

حبس امیر حکمتی، تفنگدار سابق نیروی دریایی آمریکا، که تا چند روز دیگر ۳۱ ساله می شود، یکی از مسائل حل نشده میان ایران و آمریکاست. سال گذشته با روی کار آمدن حسن روحانی – که خواستار بهبود روابط ایران با آمریکاست – خانواده حکمتی امید زیادی به آزادی پسرشان داشتند، اما خبری از آزادی امیر نشد.

جان کری وزیر امور خارجه و چند مقام ارشد آمریکا گفته اند که پیگیر مسأله آقای حکمتی با ایران هستند.

در نامه مادر امیر حکمتی به پرزیدنت اوباما آمده «از شما، جان کری وزیر خارجه و دیگر مقامات سختکوش آمریکایی می خواهم که فرزند مرا هم از یاد نبرید. او در زمان خطر به یاری کشورش شتافت؛ و حال به کمک کشورش نیاز دارد. می دانم که شما درگیر چالش های بسیاری هستید؛ اما این را هم می دانم که هر شب نامه هایتان را می خوانید.»

کاخ سفید هنوز نگفته که آیا آقای اوباما این نامه را خوانده یا نه. صدای آمریکا تا این لحظه نتوانسته با برنادت میهان، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در این باره تماسی بگیرد.

امیر حکمتی مردادماه سال ۱۳۹۰ در ایران به اتهام جاسوسی برای سیا بازداشت و محاکمه شد و دادگاه ایران او را به اعدام محکوم کرد. دیوان عالی کشور ایران سال بعد حکم اعدام را لغو کرد، اما و کیل آقای حکمتی گفته که او یک بار دیگر در آذرماه ۱۳۹۲ در دادگاه انقلاب به طور محرمانه محاکمه شد و به اتهام "همکاری عملی با دولت آمریکا" به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

مقامات آمریکائی می گویند در هر برخورد با اعضای دولت ایران مسأله آقای حکمتی را مطرح کرده اند.

امیر حکمتی و خانواده اش بارها بر بی گناهی او تأکید کرده اند. آقای حکمتی اواخر فروردین ماه امسال در نامه ای به محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران حبس خود را «نتیجه سوء تفاهم سیاسی میان ایران و آمریکا» خوانده و خواسته بود او را آزاد کنند.

XS
SM
MD
LG