برنامه جهانی غذا هشدار داد که ادامه عملیات ارتش اسرائیل در رفح میتواند «تمامی عملیات انساندوستانه» را متوقف کند. این سازمان روز جمعه اعلام کرد که نیاز به نقاط ورودی اضافی به غزه داریم و هر نقطه ورودی جدید مانند شریان حیاتی برای این منطقه است.
بنا بر این گزارش، از زمان آغاز حمله ارتش اسرائیل به رفح در ۶ مه، بیش از ۶۳۰,۰۰۰ نفر مجبور به ترک خانههای خود شده و بسیاری به دیر البلح و خانیونس نقل مکان کردهاند.
معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه، مارتین گریفیتس، وضعیت را «عمیقاً تراژیک» توصیف کرد و هشدار داد که مواد غذایی در جنوب غزه رو به اتمام است.
صبح روز جمعه، کامیونهای حامل کمکهای بشردوستانه از طریق یک اسکله موقت که توسط ارتش آمریکا ساخته شده، به غزه منتقل شدند.
یک مقام سازمان ملل اعلام کرد که این کمکها ابتدا به یک تأسیسات در غزه منتقل میشود و سپس توسط برنامه جهانی غذا یا دیگر سازمانها توزیع خواهد شد.
در همین حال ۱۳ کشور اروپایی و آسیایی در نامهای به اسرائیل خواستار عدم حمله گسترده به رفح شدند.
این نامه که روز جمعه ۲۸ اردیبهشت ارسال شده، به امضای هفت کشور عضو اتحادیه اروپا شامل دانمارک، فنلاند، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند و سوئد و شش کشور استرالیا، بریتانیا، کانادا، ژاپن، نیوزلند و کره جنوبی رسیده است.
در این نامه که از سوی وزرای خارجه این کشورها به همتای اسرائیلی خود، یسرائیل کاتز، ارسال شده آمده است: «ما بار دیگر مخالفت خود را با عملیات نظامی تمام عیار در رفح اعلام میکنیم؛ این حملات عواقب فاجعهباری برای مردم و غیرنظامیان خواهد داشت.»
حمله اسرائیل به غزه در واکنش به حملات حماس در ۱۵ مهر سال گذشته انجام شد که در جریان آن دست کم ۱۲۰۰ کشته بر جای گذاشت که اکثر آنها غیر نظامی بودند.
وزارت بهداشت غزه که کنترل آن در دست حماس است، میگوید که تاکنون بیش از ۳۵ هزار تن در غزه کشته شدهاند اما اسرائیل که حماس را متهم به استفاده از سپر انسانی کرده است، می گوید آمار منتشر شده از سوی حماس قابل تأیید نیست و شامل حدود ۱۵ هزار شبه نظامی است که در جنگ کشته شدهاند.