لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۱ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

استعفای مرضیه برومند از خانه سینما پس از اظهارات جنجالی در‌ مورد «جنگ با اسرائیل»؛ «بودنم دیگر ثمر ندارد»


مرضیه برومند
مرضیه برومند

هیأت رئیسه خانه سینما، استعفای مرضیه برومند، مدیرعامل این نهاد سینمایی را پذیرفت.

در متن پذیرش استعفای خانم برومند توسط هیأت رئیسه خانه سینما آمده است که «شرایط پیچیده حاکم بر سینمای ایران»، «تناقضات مدیریتی»، «مشکلات اقتصادی» و «فضاهای هیجانی تحمیل‌شده بر پیکر سینمای ایران» عرصه را برای مدیریت این نهاد سخت کرده بود.

خانم برومند در مراسم خاکسپاری داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر گفته بود: «با ما خوب باشید ما در کنار شما با اسرائیل هم می‌جنگیم.». این سخنان او پس از «هو شدن» توسط حاضران در مراسم، با واکنش‌های انتقادی گسترده‌ای از سوی کاربران فضای مجازی و همچنین هنرمندان نیز همراه شد.

همایون غنی‌زاده، کارگردان، در واکنش به این اظهارات مرضیه برومند در پستی بر روی حساب اینستاگرام خود نوشت: «باید اعتراف کرد بخش بزرگی از ما [هنرمندان و اهل فرهنگ] درگذشته با صدای بلند دروغ می‌گفتیم! درباره حجاب! درباره سانسور! درباره خوبی‌های فلان مسئول! درباره نگاه قناس حکومت به مسائل خرد و کلان! حالا مدتی است آرام آرام داریم تمرین می‌کنیم تا از این روش برگردیم!»

پس از انتقادهای گسترده، خانم برومند توضیحی را بر صفحه اینستاگرام خود قرار داد و گفت «تمرکز کافی برای حرف زدن» نداشت و «به اشتباه» واژه جنگ را به کار برد.

مرضیه برومند در متن استعفای خود از مدیریت خانه سینما نوشته است که در دوران فعالیتش در این سمت تلاش کرد تا به مسئولان فرهنگی هشدار دهد که «راهی که در پیش گرفته‌اند جز عمیق‌تر کردن شکاف‌ها و نابودی سینما» حاصلی ندارد.
مرضیه برومند می‌گوید تلاش کرد تا به آنها گوشزد کند که باید دست از «لجبازی و عناد و بی‌مهری و رفتار‌های تند و اهانت‌آمیز با هنرمندان به ویژه خانم‌های بازیگر» بردارند ولی یا «گوش شنوایی» نبود و یا «تصمیم‌گیرنده‌های اصلی افراد دیگری بودند.»

او افزوده است که احساس می‌کند بودنش «نه تنها ثمر ندارد بلکه ممکن است به این نهاد صنفی با‌ارزش یگانه آسیب وارد کند.»

مرضیه برومند که در اسفند ماه ۱۴۰۱ و پس از انتشار بیانیه‌ شماری از زنان هنرمند در مورد «خشونت و آزار جنسی» در محیط کار، مدیرعامل نهاد صنفی خانه سینما شد.
او در مراسم معارفه خود گفت: «دیگر یک شخصیت حقیقی ندارم و قبلاً تندتر بودم ولی الان یک جایگاه حقوقی دارم که بر آن اساس بیشتر بر مبنای تعامل و گفتگو و همفکری عمل می‌کنم.»

خانم برومند مدتی پس از آغاز اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» در ایران در واکنش به قرار دادن عکسش در دیوارنگاره میدان ولیعصر تهران با عنوان «بانوان مفاخر ایرانی» نوشته بود: «عکس من را از دیواری که زیرش بچه‌ها و جوانان را سرکوب کردید بردارید.»‌ او همچنین تأکید کرده بود که همواره کنار مردم بوده و از این پس نیز خواهد بود.

مرضیه برومند، بازیگر، کارگردان و عروسک‌گردان برای نسل «دهه شصتی» با آثار به یادماندنی چون «شهر موش‌ها»، «خونه مادربزرگه»، «قصه‌های تا‌به‌تا» شناخته می‌شود.
بسیاری از کاربران، پس از اظهارات خانم برومند در مراسم خاکسپاری داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر خطاب به او نوشتند : «خاطرات کودکی ما را نابود کردید.»

XS
SM
MD
LG