مراسم تشییع پیکرهای داریوش مهرجویی، کارگردان نامدار ایرانی، و همسرش، وحیده محمدیفر، فیلمنامهنویس، روز چهارشنبه ۲۶ مهر، در محوطه تالار رودکی تهران با حضور جمعی از اهالی هنر و فرهنگ و دوستداران او و در میان شعارهای ضدحکومتی شرکتکنندگان برگزار شد.
در این مراسم مونا مهرجویی، فرزند داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر، که بدون حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی در این مراسم شرکت کرده بود، گفت: «به قول بابا، قاتلین واقعا میان ما» هستند.
علاوه بر این، در مراسم تشییع سینماگر نامدار ایران و همسرش که برخی کارشناسان قتل «هولناک» آنها را با قتلهای زنجیرهای دگراندیشان مقایسه کردهاند، شعارهای ضد جمهوری اسلامی سر داده شد.
شرکتکنندگان در مراسم تشییع پیکر این دو هنرمند که پیش از این شبیه به قتل داریوش و پرستو فروهر دانسته شده، شعار دادند: «مرگ بر عامل این جنایت.»
همچنین مردم در این مراسم شعار دادند: «نه غزه نه لبنان، جانم فدای ایران.»
یکی دیگر از شعارهای حاضران در مراسم تشییع مهرجویی و محمدیفر «زن زندگی آزادی» بود.
اما اظهارات ضداسرائیلی مرضیه برومند در این مراسم مورد اعتراض حاضران قرار گرفت و عدهای او را هو کردند.
در این مراسم، مسعود کیمیایی، دیگر کارگردان نامدار ایرانی و از دوستان نزدیک داریوش مهرجویی، و مرضیه برومند، مدیرعامل خانه سینما، از جمله سخنرانان بودند.
گفته شده است که داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر در قطعه ۸۸، مخصوص هنرمندان، دفن خواهند شد.
در پی قتل داریوش مهرجویی ۸۴ ساله و همسرش وحیده محمدیفر ۵۴ ساله در ویلای شخصیشان در زیبادشت شهرستان فردیس، گمانهزنیهای اولیه بر این بود که قاتل یا قاتلین از اتباع غیرایرانی هستند. ادعایی که واکنشهای فراوانی در برداشت.
در این ارتباط، شماری از سینماگران و هنرمندان افغانستان به مناسبت قتل این دو هنرمند با انتشار بیانیهای ضمن همدردی با جامعه هنرمندان ، این جنایت را محکوم کردند و از عوامل قضایی ایران خواستند که «هر چه زودتر عاملان این قتل وحشتناک را شناسایی کرده، به عدالت بسپرند.»
به نوشته وب سایت اخبار روز، در بخشهایی از این پیام که حدود ۱۰۰ تن از اهل هنرمند افغانستانی آن را تهیه کردهاند، آمده است: «داریوش مهرجویی این استاد مسلم سینما، با آفریدن آثار ماندگاری چون گاو، پستچی، اجاره نشین ها، هامون و سنتوری، بی تردید، در ردیف سینماگران بزرگ، متعهد و صاحب مکتب در حوزه تمدنی ما قرار دارد. کارهای مرحوم مهرجویی همیشه به سینماگران افغانستان انگیزه دهنده و الهام بخش بوده است.»
در پی قتل داریوش مهرجویی و همسرش، وحیده محمدیفر، شماری از کاربران و تحلیلگران آن را با قتلهای زنجیرهای نویسندگان و دگراندیشان در دهه ۷۰ مقایسه کردهاند.
پرویز دستمالچی، نویسنده و پژوهشگر، نیز به صدای آمریکا گفته که قتل آن دو، شباهتهای زیادی با قتل کسانی چون شاپور بختیار دارد.
در این میان، مقام های جمهوری اسلامی واکنش های منفی به این موضوع و گمانه زنی ها داشته اند. از جمله، احمد وحیدی، وزیر کشور ، روز چهارشنبه در پاسخ به اینکه آیا شباهتی بین قتل داریوش مهرجویی و همسرش با قتلهای زنجیرهای وجود دارد، عنوان کرد: «اینکه این قتل با قتلهای زنجیرهای نسبت داده شود، اظهارات ناصحیحی است.»
احمد وحیدی همچنین ادعا کرد که به توصیف او، برخی همواره به دنبال «ناامنسازی روانی جامعه» هستند.
در این حال، به گفته دادگستری استان البرز، شمار بازداشتشدگان در پرونده رسیدگی به قتل داریوش مهرجویی و وحیده محمدیفر به ۱۰ تن رسیده است.