یک مقام صنفی با اشاره به گزارش مرکز آمار مبنی بر کاهش ۱۸ درصدی جمعیت دام در دی ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل، گفته است که تولید وضعیت مناسبی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه دام سبک قیمت دام زنده را ۲۵۰ هزار تومان و هر کیلو لاشه درب کشتارگاه را ۵۷۰ هزار تومان اعلام کرده است.
برخی از فعالان این حوزه معتقدند که این اظهارات «افشین صدردادرس» تایید کننده افزایش قیمت گوشت به بالای ۷۰۰ هزار تومان است و کاهش جمعیت دام و بحران در تولید، احتمال افزایش مجدد قیمت را قوت بخشیده است.
این شرایط در حالی است که ۱۹ دی ماه یک کارشناس اقتصاد در برنامهای تلویزیونی گفته بود که میانگین مصرف گوشت خانوادهها در ایران ۸ کیلوگرم و در سه دهک پایین جامعه کمتر از ۲ کیلوگرم در سال است در حالی که استاندارد جهانی مصرف این ماده پروتئینی ۱۲ کیلو در سال است.
شرایط بحرانی در تولید، قیمت و مصرف گوشت در حالی رخ میدهد که رسانههای نزدیک به دولت و مقامات در ماههای اخیر همواره بر روند کاهش قیمت آن در بازار تاکید میکردند و حتی «تهاتر گوشت با نیسان آبی» نیز بهعنوان یکی از دستاوردهای سفر ابراهیم رئیسی به کشورهای آفریقایی در تیر ماه گذشته عنوان شد.
با تمام اینها، کاهش سرانه مصرف گوشت و سایر مواد غذایی و ناتوانی بخش قابل توجهی از خانوارها برای تامین حداقلهای مورد نیاز برای تغذیه مناسب باعث شد تا طرح کالابرگ الکترونیک در دستور کار دولت قرار بگیرد. در کنار این اتفاق ۲۸ آبان ماه نیز وزارت کار جمهوری اسلامی از تعمیق بحران معیشت و آغاز پرداخت یارانه حمایتی به خانوارهای ناتوان از تامین غذای کودکان خبر داد. با بیتاثیر بودن این طرحهای حمایتی، دولت به مناسبت سالگرد بهمن ۵۷ اقدام به پرداخت کمک معیشت حمایتی جدیدی بهعنوان «فجرانه» کرده و اعلام کرد که این طرح تا اردیبهشت ادامه خواهد داشت.