خيزش مردم ليبی ۲۶ بهمن ۱۳۸۹ - با الهام از نهضت های مردمی موسوم به «بهار عرب» در تونس و مصر، ناآرامی هايی در بنغازی آغاز شد. |
عکس هايی از بنی وليد در روز ۱۳ شهريور (اختصاصی صدای آمريکا)
عکس های شادمانی مردم در ميدان شهدای طرابلس (اختصاصی صدای آمريکا)
عکس های اختصاصی خبرنگاران صدای آمريکا از طرابلس، پنجم شهريور ۱۳۹۰
گفتگوها با نیروهای وفادر به معمر قذافی برای واگذاری صلح آمیز شهر کویری بنی ولید شکست خورد. به دنبال این رویداد، نیروهای مقامات موقت لیبی می گویند برای حمله به آخرین مناطق تحت کنترل نیروهای معمر قذافی آماده می شوند.
یکی از مذاکره کنندگان شورای ملی انتقالی گفت مذاکرات با بزرگان قبائل حامی قذافی پس از آن شکست خورد که آنها، با پیشنهاد ورود همزمان نیروهای مقامات موقت لیبی و موارد دارویی به بنی ولید، مخالفت کردند. اظهارات بزرگان قبائل حامی قذافی در دسترس نیست.
شهر کویری بنی ولید در ۱۷۰ کیلومتری جنوب شرق طرابلس قرار دارد. گفته می شود این شهر به شدت با کمبود آمبولانس، پزشک، تدارکات و آب و غذا روبرو است.
بنی ولید تحت نفوذ بزرگترین قبیله لیبی به نام ورفله است. این قبیله به تداوم حکومت آقای قذافی به مدت ۴۲ سال کمک کرد. بسیاری از نیروهای مسلح مخالف قذافی که بنی ولید را محاصره کرده اند، از اعضای قبیله ورفله هستند.
از سوی ديگر، یک روزنامه کانادایی می گوید به مدارکی دست یافته است که نشان می دهد شرکت های چینی اواخر ماه ژوییه، به دولت تحت محاصره معمر قذافی، فروش دست کم ۲۰۰ میلیون دلار سلاح های پیچیده را پیشنهاد کردند.
طبق این اسناد، شرکت های چینی به دولت معمر قذافی فروش راکت انداز، موشک های ضد تانک، و موشک های قابل حمل زمین به هوا را پیشنهاد کردند.
در ضمن هفته گذشته سخنگوی ناتو در بروکسل به خبرنگاران گفته بود ماموریت ناتو در لیبی هنوز پايان نگرفته است، و تا زمانی که شهروندان مورد تهدید قرار دارند، عملیات نظامی ادامه پیدا خواهد کرد.
در عين حال، مصطفی عبدالجلیل، گفته است، «لحظه واقعی پیروزی» زمانی است که قذافی دستگیر شود.