لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۵۴

کرونا در ایران - شیوع گونه «دلتا» در تمامی استان‌های ایران و اشباع شدن بیمارستان‌های تهران


زنی در حال دریافت واکسن سینوفارم در یک مرکز خرید در تهران - آرشیو
زنی در حال دریافت واکسن سینوفارم در یک مرکز خرید در تهران - آرشیو

شیوع ویروس کرونا در ایران مدت‌ها است که از مرز بحران عبور کرده و حالا تمامی استان‌ها درگیر گونۀ دلتا شده‌اند.

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «فکر می شد شرایط به سمت آرامش است» ولی وضعیت فرق کرده و خیز صعودی شیوع کرونای دلتا باعث شده تهران و پنج استان کرمان، مازندران، هرمزگان، گلستان، و سیستان و بلوچستان وضعیت مناسبی نداشته باشند.

در همین حال، رئیس بخش عفونی بیمارستان امام خمینی تهران اعلام کرده که در حال حاضر شرایط بیمارستان ها خوب نیست و تقریباً تمام بیمارستان‌های پایتخت اشباع شده اند. دکتر حمید عمادی، در گفتگو با ایسنا گفت که به زودی شاهد افزایش آمار فوتی‌ها خواهیم بود.

علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد مقابله با کرونای ایران، از درگیر شدن تمامی استان‌های کشور با گونۀ جهش یافتۀ ویروس کرونا موسوم به دلتا سخن می گوید.

اما کماکان از واکسیناسیون گسترده و فراگیر خبری نیست و مسئولان نیز توپ را در زمین مردم انداخته و می‌گویند آنها باید به خاطر حفظ جان خودشان، بیشتر به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهمیت بدهند.

حسن روحانی نیز در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «میزان عمل به پروتکل‌های بهداشتی در کشور ۴۸ درصد است و این میزان خیلی کم است و باید بالای ۹۰ درصد باشد.»

از طرفی، واکسیناسیون در ایران همچنان به کندی پیش می‌رود و مسئولان، همچنان بر واکسن‌های تولید داخلی تمرکز کرده‌اند.

ابراهیم رئیسی، که ماه آینده ریاست جمهوری را تحویل می گیرد، ملاک و محور اصلی در مبارزه با کرونا را تولید داخلیِ واکسن و حمایت از تلاش متخصصان ایرانی می داند.

علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت در مورد واکسیناسیون کرونا روند وضعیت واکسیناسیون کرونا در کشور را «خوب» توصیف کرده و از تزریق روزانه ۲۵۰ هزار دز خبر داده است.

این در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران از وعده تزریق ۴۰۰ هزار دز واکسن در روز از نوزدهم تیرماه خبر داده بود که محقق نشد.

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو ایران، در واکنش به این موضوع گفت منظور وزیر بهداشت این بوده که «ظرفیت» تزریق ۴۰۰ هزار دز در روز وجود دارد.

در همین حال، بسیاری از ایرانیان برای تزریق واکسن به ارمنستان سفر می‌کنند.

روح الله لطیفی، سخنگوی گمرک ایران می‌گوید از ابتدای تیر سال جاری تا پایان روز گذشته، ۱۴ هزار و چهار نفر به ارمنستان سفر کردند که ۱۰ هزار و ۹۳ نفر آنان از مرز زمینی «نوردوز» در استان آذربایجان شرقی به سمت این کشور مسافرت کردند.

به گفته آقای لطیفی در این مدت، ۳۵ پرواز نیز از فرودگاه امام خمینی، ۳ هزار و ۹۱۱ مسافر را به ارمنستان برده است.

XS
SM
MD
LG