آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۴ تیر تا ۲۵ تیر، ۱۹۹ بیمار دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باختند. همچنین، ۲۱ هزار و ۸۸۵ مورد جدید ابتلا در این ۲۴ ساعت تأیید شدند.
در حال حاضر، ۳۳۵ شهر ایران در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) و نارنجی (پرخطر) قرار دارند.
وزارت بهداشتی ایران آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری معتقدند آمار واقعی به مراتب بیشتر است.
- پر شدن بخشهای اطفال
عبدالله کریمی، رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید، گفت با توجه به شیوه گونه «دلتا» ویروس کرونا و افزایش ابتلا در کودکان، بخشهای اطفال پر شده است.
آقای کریمی میگوید از زمان آغاز شیوع ویروس کرونا، در این بیمارستان ۷۷ کودک بر اثر ابتلا به کرونا جان باختند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان کودکان مفید همچنین گفت از کودکانی که در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند، ۹۲ درصد بیماری زمینهای داشتند؛ ولی ۸ درصد نیز بیماری زمینهای نداشتهاند.
- فوت بیش از ۷۰۰ راننده تاکسی و انتظار برای واکسیناسیون
مدیرعامل اتحادیه تاکسیرانیهای شهری میگوید از آغاز شیوع ویروس کرونا تا کنون ۱۰ هزار نفر از رانندگان تاکسی به این ویروس مبتلا شدهاند و بیش از ۷۰۰ راننده تاکسی جان باختهاند.
مرتضی ضامنی همچنین گفت رانندههای فعال در ناوگان حمل و نقل عمومی بر اساس اعلام وزارت بهداشت در اولویت سوم دریافت واکسن کرونا قرار گرفتهاند.
چندی پیش نیز محمد روشنی، مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهر تهران، از عدم توجه به واکسیناسیون رانندههای تاکسی به رغم درخواستهای مکرر خبر داد و گفت که در پیک کرونا «شاهد فوت ۵۰ راننده تاکسی در یک ماه بودیم.»
- انتقاد مسئولان بهداشتی از تجمع برای انتخابات نظام پزشکی
مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در حاشیه هشتمین انتخابات نظام پزشکی از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در برپایی این انتخابات انتقاد کرد و گفت: «میبینید چه خبر است. همه پزشک هستند، اما چه کسی پروتکلها را رعایت میکند؟»
مینو محرز نیز در محل رأیگیری ضمن اشاره به سرایت بالای گونه «دلتا» کرونا گفت: «من امروز وحشت میکنم که همه اینجا جمع هستیم.»
خانم محرز هرگونه تجمعی را «اشتباه» خواند.
- برپایی مراسم محرم به رغم موج پنجم کرونا
در همین حال، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی میگوید «امسال در ماه محرم باید تمام ایران را سیاه پوش کنیم.»
محمد قمی گفت امسال اجازه تعطیلی هیچ هیئتی را نخواهیم داد و روضههای خانگی که سال گذشته لغو شدند نیز باید «با شکوه بیشتری» برگزار شوند.
چند ماه پیش نیز سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران ضمن اعلام اینکه مراسم «شبهای احیاء» با رعایت پروتکلهای بهداشتی حتی در مناطق پرخطر بلامانع است، دعای مؤمنان را «بزرگترین حربه کارساز برای مدیریت بیماری» خوانده بود.
- نارضایتی نیمی از مردم از واکسیناسیون؛ وزیر بهداشت میگوید اکثرا راضی هستند
سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران در حاشیه دیدار خود ازچند مرکز واکسیناسیون در تهران گفت «خوشبختانه مردم اکثرا از سرعت عمل تزریق واکسن راضی هستند.»
این در حالی است که نظرسنجی اخیر مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) نشان داده است که بیش از ۲۶ درصد از مردم فکر میکنند هرگز نوبت واکسن به آنها نخواهد رسید.
این نظرسنجی که به صورت تلفنی انجام شده است همچنین نشان داده که ۴۱.۱ درصد از پاسخگویان اصلاً از عملکرد دولت در زمینه واکسیناسیون رضایت ندارند.
آمار وزارت بهداشت نشان میدهد تاکنون، مجموع واکسنهای تزریق شده در ایران به ۷ میلیون و ۹۳۸ هزار و ۲۶۳ دز رسیده است.
بسیاری از ایرانیان برای تزریق واکسن به کشورهای همسایه به ویژه ارمنستان سفر میکنند و ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی نشان میدهد برای این منظور ساعتها در صف منتظر میمانند.