آمار وزارت بهداشت ایران نشان میدهد از ۲۲ تا ۲۳ تیر، ۲۳ هزار و ۳۷۱ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور شناسایی شد.
همچنین در این ۲۴ ساعت، ۱۸۴ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان باختند و شمار قربانیان را در آمار رسمی به ۸۶ هزار و ۳۹۱ نفر رساندند.
وزارت بهداشت ایران، آمار تفکیکی ارائه نمیدهد و بسیاری، آمار واقعی مبتلایان و جانباختگان را به مراتب بالاتر از ارقام اعلام شده میدانند.
در تهران نیز شمار مبتلایان رو به افزایش است. علیرضا زالی، فرمانده ستاد کرونا تهران میگوید از روز سه شنبه تا ظهر ۲۳ تیرماه، هزار و ۱۰۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی تهران بستری شدند و شمار کل بستریشدهها به ۶ هزار و ۶۰۰ نفر رسید.
آقای زالی گفت وضعیت تهران تا پایان هفته آینده قرمز (بسیار پرخطر) باقی میماند.
بر اساس نقشه رنگبندی جدید شیوع کرونا در اپلیکیشن ماسک، از روز پنجشنبه، ۱۶۹ شهرستان در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) قرار خواهند گرفت. همچنین، ۱۶۶ شهرستان نارنجی (پرخطر) و ۱۱۳ شهرستان نیز زرد (خطر متوسط) هستند.
پنج شهرستان قرمز در استان خراسان هستند. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از چهار رقمی شدن شمار بستری شدهها در خراسان خبر داد. به گفته مهدی قلیان، نتیجه تست ۳۵ درصد از مراجعهکنندگان به مراکز پزشکی مثبت میشود.
مشکل در خط تولید واکسن برکت
در حالی که واکسیناسیون در ایران هنوز شتاب نگرفته و به کندی پیش میرود، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از بروز مشکل در خط تولید واکسن برکت خبر داد.
آقای رئیسی گفت یک میلیون دز واکسن تولید شده دارند اما «از نظر فنی » ۱۶ روز باید از زمان ورود واکسن به ویالها بگذرد و پس از آن در صورتی که واکسن ها رسوب نکند، بتوانند میزان تولیدی را تحویل وزارت بهداشت بدهند
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، از هفته اول مرداد، عوامل تولید کننده واکسن برکت میتوانند هفتهای یک میلیون دز واکسن به وزارت بهداشت تحویل دهند.
پیشتر، اظهارات حجت نیکیملکی، رئیس مرکز اطلاعرسانی ستاد اجرایی فرمان امام، در رابطه با تعداد واکسنها خبرساز شده بود. او که در ابتدا گفته بود نزدیک به ۴ میلیون دز واکسن برکت تولید شده است، بعدا آن رقم را به دو میلیون و پنجاه دز تغییر داد.
آقای نیکی ملکی در واکنش به این تناقضگویی گفت که حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار دز واکسن به دلیل ایجاد مشکلاتی «در مرحله پر کردن ویالها» از چرخه خارج شد.
حسن روحانی هم وضعیت سیستان و بلوچستان را «سیاه نمایی» خواند
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، از عملکرد دولت خود در قبال سیستان و بلوچستان دفاع کرد و گفت «سیاهنمایی» میشود که «تخت و بیمارستان ندارند.»
آقای روحانی اعلام کرد که سازمان برنامه و بودجه درگزارشی گفت ۵ هزار و ۲۷۲ تخت در این استان وجود دارد.
کمبود امکانات پزشکی در استان سیستان و بلوچستان با اوجگیری کرونا توجهها را به خود جلب کرد و مقامات را به واکنش واداشت.
پیشتر، سعید نمکی، وزیر بهداشت گفته بود که ۴۰۰ تخت خالی وجود دارد. در حالی که این استان با کمبود تجهیزات پزشکی نیز دست به گریبان است.
در عین حال، گزارشهای منتشر شده در فضای مجازی از کمبود تخت در برخی از نقاط خبر میدهند، از جمله ویدئویی از برادر یک جانباخته بر اثر کرونا در زاهدان که میگوید؛ «کرونا برادرم را نکشت، نبود امکانات قاتلش بود.»