لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۳

روزنامه‌نگار منتقد کرملین به زندانی در سیبری منتقل شد


مأموران پلیس روسیه ولادیمیر کارا مورزا، روزنامه‌نگار منتقد کرملین، را با دستبند به جلسه محاکمه می‌برند – اول مرداد ۱۴۰۲، عکس از آسوشیتدپرس
مأموران پلیس روسیه ولادیمیر کارا مورزا، روزنامه‌نگار منتقد کرملین، را با دستبند به جلسه محاکمه می‌برند – اول مرداد ۱۴۰۲، عکس از آسوشیتدپرس

وکیل ولادیمیر کارا مورزا، روزنامه‌نگاری که به طور علنی حمله روسیه به اوکراین را علنا محکوم کرده بود، گفت که موکلش به یک سلول انفرادی بسیار کوچک با تدابیر شدید امنیتی در یک اردوگاه کار اجباری در سیبری منتقل شده است.

ولادیمیر کارا مورزا ، روزنامه‌نگار ۴۲ ساله، اوایل سال جاری میلادی به خیانت محکوم شد و در ادامه سرکوب مستمر منتقدان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به ۲۵ سال زندان محکوم شد.

به گزارش آسوشیتدپرس، وادیم پروخوروف، وکیل آقای کارا مورزا، روز دوشنبه سوم مهر، در پستی در صفحه فیس‌بوک خود نوشت که موکلش روز پنجشنبه به اردوگاه کیفری آی‌ک-۶ با بیشترین تدابیر امنیتی در شهر دورافتاده اومسک در جنوب سیبری، رسید.

به گفته آقای پروخوروف، انتقال این منتقد سرشناس کرملین از بازداشتگاهی در مسکو، که ولادیمیر کارا مورزا در انتظار محاکمه و تجدید نظر در آن به سر می‌برد، حدود سه هفته طول کشید.

او افزود که انتقال به زندان‌های سیبری که معمولاً با قطار انجام می‌شود، گاهی هفته‌ها به طول می‌انجامد و در این مدت، دسترسی به زندانیان وجود ندارد و اطلاعات در مورد محل نگهداری آنها محدود است.

آقای کارا مورزا، روزنامه‌نگار و مخالف سیاست‌های کرملین، در پی سخنرانی در مجلس نمایندگان ایالت آریزونا در آمریکا و محکوم کردن تهاجم روسیه به اوکراین، در فروردین‌ ۱۴۰۱ زندانی شد.

او از همکاران بوریس نمتسوف، رهبر مخالفان روسیه، بود که در سال ۱۳۹۴ در نزدیکی کرملین کشته شد.

این روزنامه‌نگار گفته بود که دو بار در سال‌های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۷ از مسمومیت‌ جان سالم به در برده و کرملین را مسئول این اقدام دانسته است. اما این اتهام از سوی مقامات روسیه رد شده است.

ولادیمیر کارا‌ مورزا در دادگاه اتهامات علیه خود را رد کرده و گفته بود که تنها دلیل محاکمه و مجازاتش، ایستادگی در برابر ولادیمیر پوتین است. او روند محاکمه خود را به محاکمه‌های نمایشی در دوران ژوزف استالین تشبیه کرده بود.

XS
SM
MD
LG