لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ ایران ۰۶:۲۸

تعقیب قضایی محمدرضا خاتمی؛ چرا گفتی که در انتخابات ۸۸ هشت میلیون رای تقلب شد


محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی، گفته بود که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در ستاد انتخابات وزارت کشور هشت‌ میلیون رای به صندوق‌ها اضافه شد.
محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی، گفته بود که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در ستاد انتخابات وزارت کشور هشت‌ میلیون رای به صندوق‌ها اضافه شد.

دادستان عمومی و انقلاب تهران خبر داد که محمدرضا خاتمی، دبیرکل پیشین حزب جبهه مشارکت ایران اسلامی، به دلیل سخنانش درباره «تقلب» در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۸۸ ایران تحت تعقیب قضایی قرار گرفته است.

عباس جعفری دولت‌آبادی سه شنبه ۲۷ آذر در یک نشست خبری گفت که محمدرضا خاتمی به دادسرا احضار شد و در پاسخ به سوالی درباره مدارک خود «به اظهارات زید و عمرو استناد می‌کرد» و به همین دلیل «این فرد تحت تعقیب قرار گرفته و پرونده اتهامی در شرف صدور کیفرخواست است.»

خاتمی آبان ماه سال جاری در مصاحبه‌ای با برنامه «رو در رو» - سری گفت‌وگوهای اینترنتی که از سوی اصول‌گرایان تهیه و روی سرویس اشتراک‌گذاری ویدئو در ایران به‌نام آپارات منتشر می‌شود - گفته بود که در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، در ستاد انتخابات وزارت کشور «تقلب» رخ داد و «هشت‌میلیون» رای به صندوق‌ها اضافه شد. او اضافه کرده بود که این اطلاعات را از «افراد مطلع جناح مقابل» به‌ دست آورده است که «نمی‌خواهند نامشان گفته شود.»

کمتر از یک ماه پس از این سخنان، خاتمی به دادستانی احضار شد تا «استنادات خود در مورد این ادعا» را ارائه دهد.

در جریان انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در سال ۸۸ اعلام شد که محمود احمدی‌‌نژاد به پیروزی رسیده است، اما میرحسین موسوی و مهدی کروبی - دو تن از نامزدهای آن انتخابات - اعلام کردند که در انتخابات تقلب شده و نتایج آن را قبول ندارند که پیامد این موضوع، اعتراض‌های خیابانی در ایران بود. در جریان این اعتراض‌ها ده‌ها نفر کشته و هزاران نفر بازداشت شدند.

آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پس از پایان آن انتخابات و در میانه اعتراض‌ها، در حالی که هنوز شورای نگهبان انتخابات را تایید نکرده بود، امکان هرگونه تقلب را رد و انتخابات را سالم توصیف کرد.

میرحسین موسوی، مهدی کروبی، و زهرا رهنورد هم از بهمن ماه سال ۸۹ در حصر هستند.

حصر خانگی رهبران معترضان سال ۸۸، که از نظر سلامت جسمی وضعیت مناسبی ندارند، بارها مورد انتقاد سازمان‌های بین المللی مدافع حقوق بشر و وزارت خارجه ایالات متحده قرار گرفته است.

وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا همزمان با هفتمین سالگرد بازداشت خانگی رهبران منتقد خامنه‌ای و معترض به انتخابات سال ۱۳۸۸، طی بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری آنها شد.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif

XS
SM
MD
LG