لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۵۲

خالد پیرزاده به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شد؛ منبع مطلع: همچنان «قرص ضد تشنج» استفاده می‌کند


خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی پیشین از زندان - آرشیو
خالد پیرزاده، در بیمارستان پس از آزادی پیشین از زندان - آرشیو

خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در اوین، به اتهام «اجتماع و تبانی» و «تبلیغ علیه نظام» به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شد.

یک منبع نزدیک به خالد (کوشان) پیرزاده روز دوشنبه ۱۸ دی به صدای آمریکا گفت که دادگاه انقلاب اسلامی تهران این زندانی سیاسی را برای اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به «پنج سال حبس» و بابت اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» به «هشت ماه زندان» محکوم کرد.

بنا بر این گزارش، خالد پیرزاده از دو اتهام «نشر اکاذیب» و «تحصیل مال نامشروع» تبرئه شد.

منبع آگاه درباره وضعیت جسمی خالد پیرزاده، گفت که او همچنان «قرص ضد تشنج استفاده می‌کند» و همچنین «یک وعده فیزیوتراپی در زندان اوین» داشته است.

خالد پیرزاده در روزهای پیشین در اعتراض به «فشارهای وارد آمده همچون بستن حساب بانکی همسرش» در زندان اعتصاب غذا کرده بود.

پیش از این، یک منبع آگاه در روز سه‌شنبه ۲۱ آذر به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود که برای خالد پیرزاده «پس از بازپرسی، کیفرخواست او صادر» شده و پرونده «به دادگاه انقلاب اسلامی شعبه ۲۶ برای محاکمه او فرستاده شده است.»

خالد (کوشان) پیرزاده، قهرمان سابق بدن‌سازی ایران، نخستین بار در خرداد ۱۳۹۸ به دست نیروهای حکومتی بازداشت شد. او در بهمن‌ همان سال در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست «محمد مقیسه»، به اتهام «اجتماع و تبانی» و «توهین به رهبری»، به هفت سال حبس تعزیری محکوم شد.

این ورزشکار که در سال ۱۳۹۷ در مسابقات «فدراسیون جهانی بدن‌سازی و تناسب‌اندام» سنگاپور، مقام سوم را کسب کرده بود، در طول دوران زندان بارها اعتصاب غذا کرده بود.

این زندانی سیاسی مشروطه‌خواه در بهمن ۱۴۰۱ در شرایطی که توانایی راه رفتن نداشت و وضعیت جسمانی‌اش به دلیل آسیب نخاعی ناشی از شکستگی مهره‌های کمر و همچنین اختلال اضطراب، وخیم گزارش شده بود، از زندان آزاد شد و پس از آن با برخورداری مداوم از خدمات درمانی، بخش قابل توجهی از سلامت خود را به دست آورد.

پوران ناظمی، فعال حقوق بشر در ایران، به تازگی به صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی به هیچ وجه قصد کوتاه آمدن، اصلاح و عقب‌نشینی ندارد و شاهرگ اقتصادی فعالان و زندانیان سیاسی را قطع می‌کند؛ اما دنیا نسبت به این مسئله بی‌تفاوت است و حکومتی که بزرگترین ناقض حقوق بشر است، مهمترین کرسی حقوق بشری دنیا را اشغال کرده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG