لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۵۳

تأیید بیش از ۴۵ سال حبس برای سه فعال سیاسی در دادگاه تجدیدنظر؛ منبع مطلع: جرمی مرتکب نشده‌اند


محبوبه رضایی (راست)، سمانه نوروز مرادی، رضا محمدحسینی
محبوبه رضایی (راست)، سمانه نوروز مرادی، رضا محمدحسینی

بنا بر مستنداتی که صدای آمریکا به آن دست یافته است، دادگاه تجدیدنظر استان تهران در پرونده‌ای مشترک سه زندانی سیاسی محبوس در اوین و قزل‌حصار را در مجموع به بیش از ۴۵ سال زندان به علاوه جزای نقدی محکوم کرده است.

بر اساس این گزارش، رضا محمدحسینی زندانی سیاسی محبوس در قزل‌حصار در استان البرز در پرونده‌ای مشترک با محبوبه رضایی و سمانه نوروز مرادی دو زندانی سیاسی محبوس در بند زنان زندان اوین با اتهاماتی از جمله «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی»، «عضویت در گروه‌های مخالف نظام»، «اهانت به مقدسات» و «کشف حجاب» روبه‌رو شده بودند.

بر پایه مستنداتی که صدای آمریکا در اختیار دارد، شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران در رأی نهایی برای این سه فعال سیاسی مشروطه‌خواه، رضا محمدحسینی را به «۱۴ سال و شش ماه حبس و جریمه نقدی»، محبوبه رضایی را به «۱۹ سال و ۹ ماه حبس و جریمه نقدی» و سمانه نوروز مرادی را به «۱۱ سال حبس» محکوم کرده است.

یک منبع مطلع در گفت‌وگو با صدای آمریکا احکام صادره را «ناعادلانه» خواند و تأکید کرد که این سه کنشگر سیاسی «جرمی مرتکب نشده‌اند» و فعالیت‌شان «تنها برای آزادی‌خواهی» و در چارچوب «آزادی بیان» بوده است.

بنا بر جزئیات رأی که به این زندانیان سیاسی نیز ابلاغ شده، رضا محمدحسینی به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به «شش سال و سه ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی» و با اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به «شش سال و سه ماه حبس»، برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی» به «یک سال حبس»، برای اتهام «تحصیل مال از طریق نامشروع» به «رد دو برابر اصل مال به نفع دولت» و بابت اتهام «تمرد نسبت به مأموران در حین انجام وظیفه» به «یک سال حبس» محکوم شده است.

این نهاد قضایی همچنین محبوبه رضایی را برای اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به «شش سال و سه ماه حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی» و برای اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به «شش سال و سه ماه حبس» و همچنین برای اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به «یک سال حبس، بابت اتهام «اهانت به مقدسات اسلام» به «شش سال و سه ماه حبس» و برای اتهام «کشف حجاب و تظاهر به فساد در فضای مجازی» به «پرداخت هشت میلیون تومان جزای نقدی» محکوم کرده است.

در رأی شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران همچنین آمده که سمانه نوروز مرادی به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام با هدف بر هم زدن امنیت کشور» به «پنج سال حبس با احتساب ایام بازداشت قبلی»، برای اتهام «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت کشور» به «پنج سال حبس» و بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به «یک سال حبس» محکوم شده است.

بر اساس رأی دادگاه تجدیدنظر و بنا بر «ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی» برای هر یک از این سه فعال سیاسی مجازات اشد، یعنی بالاترین مجازات در میان احکام صادره، قابل اجرا است.

صدور احکام سنگین برای این سه فعال سیاسی مشروطه‌خواه در حالی است که پیش از نهادهای حقوق بشری بارها درباره نسبت دادن اتهام‌های «واهی و بی‌اساس» از سوی مقامات جمهوری اسلامی به آزادی‌خواهان و فعالان سیاسی و مدنی در ایران هشدار داده‌اند.

بنا بر حکم دادگاه بدوی که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شده بود، این سه کنشگر سیاسی در مجموع به بیش از ۶۱ سال زندان محکوم شده بودند.

در روزهای گذشته پوران ناظمی، فعال حقوق بشر در ایران، به صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی به هیچ وجه قصد ندارد در قبال فعالان مدنی و سیاسی و اعتراضات مردمی کوتاه بیاید، اصلاح شود، یا عقب‌نشینی کند.

به گفته او، جمهوری اسلامی شاهرگ اقتصادی فعالان و زندانیان سیاسی را قطع می‌کند؛ اما دنیا نسبت به این مسئله بی‌تفاوت است و حکومتی که بزرگترین ناقض حقوق بشر است، مهمترین کرسی حقوق بشری دنیا را اشغال کرده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG