لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۵۴

نتانیاهو: توافق آتش‌بس باید اجازه ازسرگیری درگیری‌ها تا زمان تحقق اهداف جنگی را بدهد


بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل
بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز یکشنبه گفت هرگونه توافق آتش‌بس در غزه باید اجازه ازسرگیری درگیری‌ها تا زمان تحقق اهداف جنگی اعلام‌شده از سوی کشورش را بدهد.

به گفته او، طرح موارد موافقت اسرائیل و مورد استقبال جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، به ارتش اسرائیل اجازه می‌دهد گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس را بدون کنارگذاشتن دیگر اهداف جنگی به کشورش بازگرداند.

نتانیاهو تصریح کرد که طرح مزبور باید از قاچاق تسلیحات از مرز مصر و غزه توسط حماس و همچنین بازگشت هزاران ستیزه‌جوی مسلح به شمال باریکه غزه جلوگیری کند.

اظهارات نتانیاهو ساعاتی پس از آن صورت می‌گیرد که خبرگزاری رویترز به نقل از دو مقام حماس گزارش داد این گروه اسلامگرای تحت حمایت جمهوری اسلامی منتظر پاسخ اسرائیل درباره پیشنهاد آتش‌بس در غزه است.

اظهارنظر این دو مقام حماس پنج روز پس از ادعای این گروه مبنی بر پذیرفتن بخشی کلیدی از طرح پیشنهادی توسط ایالات متحده برای پایان‌دادن به جنگ در غزه است.

هدف از طرح سه مرحله‌ای پیشنهادی توسط جو بایدن در ١١ خرداد سال جاری برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی حدود ۱۲۰ گروگان‌های اسرائیلی با میانجی‌گری قطر و مصر است.

رویترز به نقل از یک مقام فلسطینی دیگر که از مذاکرات آتش‌بس اطلاع دارد، گزارش داد که اسرائیل در حال مذاکره با قطری‌ها است.

به گفته او، اسرائیلی‌ها پاسخ حماس را با قطری‌ها به بحث گذاشته و قول داده‌اند طی روزهای آینده پاسخ خود را ارائه کنند.

این در حالی است که پیشتر نخست‌وزیر اسرائیل بدون ارائه یک جدول زمانی دقیق گفته است مذاکرات در این هفته ادامه خواهد یافت.

حماس روز شنبه مدعی شد یکی از مطالبات کلیدی خود مبنی بر تعهد اسرائیل به آتش‌بس دائمی پیش از امضای قرارداد صلح را کنار گذاشته است. یک مقام حماس در همین ارتباط به رویترز گفته بود که این گروه به جای مطالبه مزبور موافقت کرده به مذاکرات اجازه دهد پس از طی مرحله شش هفته‌ای نخست به تحقق آتش‌بس منجر شود.

یک مقام فلسطینی مطلع از تلاش‌ها برای برقراری صلح مدعی شده که پیشنهاد طرح‌شده توسط حماس اگر از سوی اسرائیل پذیرفته شود، می‌تواند به ایجاد چارچوبی برای پایان درگیری‌ها منجر شود.

رویترز همچنین به نقل از یک منبع مطلع دیگر گزارش داده که ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، به زودی عازم قطر می‌شود.

  • اعتراضات در اسرائیل و حمله مرگبار به یک فرمانده حزب‌الله

شهرهای مختلف اسرئیل در روز یکشنبه صحنه اعتراضات شهروندانی بود که خواستار امضای توافق برای بازگرداندن گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس بودند.

از جمله اقدامات انجام‌شده از سوی معترضان، بستن چهارراه‌ها، اعتصاب مقابل خانه‌های سیاستمداران، و آتش‌زدن لاستیک در بزرگراه تل‌آویو به اورشلیم بود.

همزمان گزارش‌های رسمی حاکی از تداوم درگیری‌های اسرائیل با حزب‌الله در مرزهای شمالی است.

وزارت امور خارجه اسرائیل تایید کرد میثم مصطفی العطار، از اعضای برجسته واحد پدافند هوایی حزب‌الله، روز شنبه بر اثر حمله پهپادی اسرائیل کشته شده است. این وزارتخانه افزود: «العطار دانش خود را طی سفرهایی به ایران کسب کرده بود و در انتقال تجهیزات نظامی جمهوری اسلامی به حزب‌الله نقش داشت.»

حملات راکتی حزب‌الله به شمال اسرائیل موجب شد ساکنان برخی از شهرهای این منطقه به پناهگاه‌هایشان بروند.

اندکی بعد از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، حزب‌الله به عنوان اصلی‌ترین بازوی نیابتی جمهوری اسلامی حملات پراکنده موشکی و پهپادی به شمال اسرائیل را آغاز کرد و در نتیجه تداوم این حملات، نزدیک به ۶۰ هزار شهروند اسرائیلی از مناطق همجوار لبنان تخلیه شده‌اند.

در مقابل، اسرائیل نیز با انجام حملات مرگبار به مواضع حزب‌الله در لبنان و سوریه، شمار زیادی از اعضای این گروه از جمله فرماندهان ارشد آن را کشته است.

تاکنون، تلاش‌های دیپلماتیک آمریکا برای عقب‌راندن حزب‌الله لبنان به آن سوی رودخانه لیطانی در ۳۰ کیلومتری مرز مشترک اسرائیل و لبنان بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پایان‌بخش جنگ ۳۴ روزه اسرائیل و حزب‌الله در تابستان سال ۱۳۸۵ بود، ناکام مانده است.

  • تداوم جنگ در غزه

در غزه نیز درگیری‌ها میان اسرائیل و حماس همچنان ادامه دارد و مقامات بخش بهداشت این گروه مدعی شدند که روز یکشنبه دست‌کم ۱۵ تن بر اثر یک حملات اسرائیل به این باریکه پرجمعیت کشته شده‌اند.

ارتش اسرائیل نیز اعلام کرد که روز شنبه دست‌کم ۳۰ ستیزه‌جوی مسلح فلسطینی در رفح از پا در آورده است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ شهروند اسرائیلی از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتل‌عام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به اسارت گرفته شدند.

با گذشت ٩ ماه از این حمله تروریستی، مجموع ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافته‌اند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر می‌برند که ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست داده‌اند.

این در حالی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافته‌اند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.

علاوه بر اینها، حماس دو غیرنظامی اسرائیل را که در سال‌های ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شده‌اند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیری‌های تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.

گروه حماس در فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG