صدای آمریکا در گزارشی نوشت که سطح هشدارهای امنیتی در پی حملات اسلامگرایان در فرانسه و بلژیک و افزایش حملات یهودستیزانه افزایش یافته است.
در این گزارش آمده است که با گذشت یک ماه از جنگ اسرائیل و حماس برخی از کشورهای اروپایی بار دیگر شاهد سرریز درگیری دیگری در خاورمیانه هستند، اما به گفته مقامات و تحلیلگران، تفاوتهای واضحی بین ماهیت و پیامدهای احتمالی تهدید امنیتی امروز و تهدیدات امنیتی تقریباً یک دهه پیش وجود دارد. دورهای که داعش که مناطق وسیعی از عراق و سوریه را کنترل میکرد، الهامبخش حملات تروریستی شد که به کشته شدن صدها نفر در اروپا منجر شد.
برخی تحلیلگران بر این باورند که اگر جنگ اسرائیل و حماس گسترش یابد، اروپا ممکن است شاهد ترکیبی از پیامدهای بالقوهای باشد که فراتر از خشونت افراطگرایان میرود و به طور بالقوه اروپا را از نظر سیاسی تضعیف خواهد کرد و درخواستهای جدیدی را برای حمایت از اوکراین در جنگ علیه روسیه در پی خواهد داشت، ضمن آن که احزاب راستگرا را جسورتر خواهد کرد.
گزین وبر، کارشناس امنیت اروپایی مستقر در پاریس درباره حملاتی که اروپا اکنون در پرتو جنگ فعلی اسرائیل و حماس با آن مواجه است و حملات سالهای ۲۰۱۶-۲۰۱۵ در اروپا گفت: « شباهت این دو هشیاری در مورد تهدیدها در کشورهای اروپایی را افزایش میدهد، اما حملات ۲۰۱۶-۲۰۱۵ حملاتی علیه سبک زندگی لیبرال غربی و ناامیدی از سیستم موجود بود. در حالی که حملاتی که اکنون شاهد آن هستیم هدفمند و بیشتر علیه یک گروه خاص است: یهودیان.»
از زمان حمله گروه تروریستی حماس به اسرائیل، در فرانسه که بیشترین تعداد یهودیان و مسلمانان اروپای غربی را در خود جای داده است، بیش از ۸۵۰ حمله علیه یهودیان رخ داده است. سایر کشورهای اروپایی نیز به طور مشابه شاهد افزایش حملات یهودستیزانه هستند و پلیس تدابیر امنیتی جدیدی در مدارس یهودیان و کنیسهها به اجرا گذاشته است.
ژرار هانگر، نایب رئیس شورای نمایندگی نهادهای یهودی فرانسه، به رادیو فرانسه گفت: «ما یهودستیزی را در هوا احساس میکنیم.»
در ماه اکتبر، فرانسه و بلژیک هشدارهای امنیتی خود را پس از دو حمله اسلامگرایان که سه کشته بر جای گذاشت، به بالاترین سطح رساندند. تهدیدات بمبگذاری باعث تخلیه فرودگاهها و اماکن توریستی اروپا شده است. هفته گذشته، پلیس فرانسه به یک زن محجبه پس از اینکه او تهدید کرد خود را در ایستگاه متروی پاریس منفجر خواهد کرد، تیراندازی کرد.
یک نظرسنجی در فرانسه نشان داد که از هر ده فرانسوی که در این نظرسنجی شرکت کردند، هشت نفر نگران تهدیدات تروریستی در داخل کشورشان هستند. شارل میشل، رئیس شورای اروپا، در مورد «پیامدهای امنیتی عمده» هشدار داد که می تواند «به تنشها در بین جوامع شدت بخشد و افراطگرایی را تغذیه کند.»
با این حال، به گزارش روزنامه لوموند، سازمان اطلاعات فرانسه شواهدی از افزایش حملات از سوی اسلامگرایان افراطی که در ارتباط با جنگ اسرائیل و حماس باشد، در دست ندارد.
این روزنامه میگوید که معترضانی که به نفع فلسطینیها در هفتههای اخیر در فرانسه تظاهرات کردهاند، پرچم فلسطینیها را حمل میکردند و نه پرچم سبز حماس و یا پرچم سیاه داعش را. لوموند اضافه کرده که البته در چند تظاهرات در لندن پرچم آنها دیده شده بود.