بر اساس نتایج نهایی که روز پنجشنبه از سوی ستاد انتخابات عراق منتشر شده است، احزاب شیعه وابسته به جمهوری اسلامی اکثریت کرسی شوراها را در بیشتر استانهای عراق به دست آوردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رایگیری ۱۸ دسامبر اولین انتخاباتی بود که در یک دهه گذشته و در بحبوحه بیعلاقگی سیاسی گسترده در این کشور نفتخیز، پس از سالها درگیری و فساد، برگزار شد.
شوراهای استانی در عراق پس از سرنگونی صدام حسین در سال ۲۰۰۳ ایجاد شدند. این شوراها فرمانداران منطقهای را انتخاب میکنند و بودجههای بهداشت، آموزش و حملونقل را مدیریت میکنند.
رایگیری در ۱۵ استان از ۱۸ استان عراق انجام شد و قرار است سه استان در اقلیم خودمختار کردستان نیز سال آینده رایگیری جداگانهای را برگزار کنند.
در ۹ استان مرکزی و جنوبی، برندگان بزرگ، احزاب یا ائتلافهایی بودند که توسط گروههای طرفدار حکومت ایران تشکیل شده بودند؛ گروههایی که بر پارلمان عراق نیز مسلط هستند.
احزاب برنده شامل ائتلاف «نبنی» (ما میسازیم) به رهبری هادی العامری از فرماندهان بلندپایه حشدالشعبی است. ائتلاف «دولت قانون» به رهبری نوری المالکی، و نیروهای میهنی ائتلاف دولتی به رهبری عمار الحکیم و حیدر العبادی، نخست وزیر پیشین، نیز به خوبی عمل کردند.
این رایگیری پیش از انتخابات سراسری پارلمانی در سال ۲۰۲۵ برگزار شد، و بر اساس گزارش ستاد انتخابات، نرخ مشارکت در آن ۴۱ درصد بوده است.
این انتخابات به عنوان آزمونی کلیدی برای نخست وزیر محمد شیاع السودانی تلقی میشود که بیش از یک سال پیش با حمایت احزاب طرفدار جمهوری اسلامی به قدرت رسید.