عراقیها روز دوشنبه در نخستین انتخابات شوراهای استانی در یک دهه گذشته شرکت کردند. به گزارش خبرگزاری فرانسه، انتظار میرود نتیجه انتخابات گروههای قدرتمند شیعه طرفدار جمهوری اسلامی ایران را تقویت کند.
این رایگیری در زمانی صورت میگیرد که سرخوردگی گسترده در میان ۴۳ میلیون نفر جمعیت این کشور وجود دارد و فساد اداری این کشور نفت خیز را بیش از گذشته رو به تحلیل میبرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه رایگیری در ۱۵ استان عراق انجام میشود. در سه استانی که کردنشین هستند و زیر یک سامانه خودمختار جداگانه کار میکنند، این رایگیری صورت نمیگیرد.
این رایگیری به عنوان آزمونی مهم برای دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق ارزیابی میشود.
او کمی بیش از یک سال پیش با پشتوانه ائتلاف پارلمانی از احزاب طرفدار تهران به قدرت رسید و بر بهبود خدمات عمومی و زیرساختهای ویران شده ناشی از دههها جنگ، تمرکز کرده است.
به گفته رناد منصور، پژوهشگر ارشد اندیشکده چتم هاوس، نتیجه رایگیری نشان میدهد که آیا سیاست عوامگرای اقتصادی دولت سودانی، یعنی سیاست استخدام در بخش دولتی، میتواند موفقیتآمیز باشد و جمعیت جوان را جذب کند یا خیر.
تلویزیون دولتی عراق ساعت ۷ بامداد روزدوشنبه گزارش بازشدن مرکزهای رای گیری در بغداد، کرکوک و بصره را پخش کرد.
قرار است در مجموع ۷۱۶۶ شعبه رای گیری زیر تدابیر شدید امنیتی فعال باشند و قرار است ساعت ۶ بعدازظهر نیز بسته شوند.
حدود ۱۷ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند و ۶هزار نفر بر سر ۲۸۵ کرسی در شوراهای قدرتمند استانی رقابت میکنند.
روحانی شیعه، مقتدی صدر، انتخابات را تحریم کرده است.
ناظران روی شهر کرکوک تمرکز دارند تا ببینند که مخالفتها و رقابتها بین عربها، کردها، و ترکمنها باردیگر خود را نشان خواهد داد یا خیر.
انتظار میرود نتیجه این رایگیری، موقعیت ائتلاف «چارچوب هماهنگی» حاکم را تثبیت کند، که یک بلوک همسو با جمهوری اسلامی ایران است که احزاب اسلامگرای شیعه را با جناحهای حشدالشعبی، که شبکهای از واحدهای شبهنظامی سابق ادغام شده در ارتش است، گرد هم میآورد.