در پی سیاستهای جدید دولت ابراهیم رئیسی که به «جراحی اقتصادی» معروف شده است، شماری از بازاریان ایران در چند شهر مغازهها و فروشگاههای خود را بستند و با اعلام اعتصاب و سر دادن شعارهایی، نسبت به سیاستهای دولت جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
بر پایه تصاویر منتشره از سوی کاربران شبکههای اجتماعی، بسیاری از «مغازههای عمده فروشی» در سطح شهر اصفهان و همچنین شهرک صنعتی محمودآباد اصفهان امروز بیست و هشتم خردادماه اقدام به اعتصاب و اعتراض کردند.
در تهران نیز فیلمها و تصاویری انتشار یافته که در آنها، برخی از بازاریان و اهالی مناطق خیابانهای «سعدی، امیرکبیر، اکباتان، ملت و چراغبرق» که در مناطق مرکزی پایتخت و نزدیک به محدوده «بازار بزرگ تهران» قرار دارند، ضمن تعطیلی مغازهها و واحدهای اقتصادی خود، با حضور در سطح خیابانها، نسبت به سیاستهای دولت سیزدهم جمهوری اسلامی اعتراض کردند.
از دیگر سو، کاربران شبکههای اجتماعی از اعتصاب «طلا فروشان یزد» و تعطیلی تمامی مغازههای این صنف در سطح بازار و شهر به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی کشور و آنچه «افزایش ناعادلانه» مالیات صنوف اعلام شده، خبر دادهاند.
گزارشهای دیگری از اعتصاب بازاریان شهرهای دیگری در ایران از جمله نورآباد ممسنی، کوهچنار در استان فارس یا هندیجان در استان خوزستان منتشر شده که حاکی از تداوم اعتراض فعالان بخش خصوصی اقتصاد کشور در دومین هفته متوالی است.
بازاریان ایران نسبت به «افزایش بیرویه نرخ دلار» همراه با عدم ثبات در سیاستهای دولتی به ویژه در بخش «تعیین شاخصهای مالیات» اعتراض دارند، آن را «غیرکارشناسی» و شیوهای به ظاهر قانونی برای جبران غیر قانونی بخشی از «کسری عمومی بودجه دولت» میدانند.
اما این جدال میان بازاریان و مدیران ابراهیم رئیسی امروز صرفا به اعتراض و اعتصاب ختم نشد و پس از بیان شعارهایی در انتقاد به دولت جمهوری اسلامی و سیاستهای حاکمیتی، نیروهای نظامی و امنیتی اقدام به سرکوب معترضان در برخی شهرها مانند تهران کردند.
از دیگر سو، در بعضی از شهرهای کشور همچون شوش، شوشتر، آبادان، بندرعباس، اهواز و زنجان بازنشستگان با برپایی تجمعاتی اعتراضی، نسبت به وضعیت حقوقهای دریافتی و سیاستهای اعمالی خلاف قانون از سوی سازمان تامین اجتماعی که زیر نظر دولت جمهوری اسلامی اداره میشود، اعتراض کردند.
کارگران پیمانکاری حوزه نفت هم امروز شنبه به اعتراضات هفتههای اخیر خود ادامه دادند و «کارگران داربستبند روزمزد» شاغل در «فازهای ۹ و ۱۰ عسلویه» در اعتراض به «عدم تحقق» خواستههایشان که « افزایش دستمزد به میزان لیست پیشنهادی خودشان و اجرای نوبتکاری ۲۰ روز کار و ۱۰ روز استراحت» بوده است، اقدام به دست کشیدن از کار و اعتصاب کردند.